Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Bezoek aan Holland Pharma

Op 2 oktober 2018 heeft het college van Berkelland een bezoek gebracht aan het bedrijf Holland Pharma in Borculo. Directeur Jan Bouwman gaf een uitgebreide inkijk op de geschiedenis, het assortiment en de werkwijze van Holland Pharma om vervolgens het college ook rond te leiden.

Alle collegeleden en de directeur van Holland Pharma

Holland Pharma is een groothandel in drogisterij-artikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Het assortiment bestaat uit ongeveer 70.000 verschillende artikelen. 

Het bedrijf heeft ruim 450 medewerkers (voltijd en deeltijd) en groeit nog steeds

Holland Pharma heeft bovendien in het afgelopen jaar 9 medewerkers aangenomen via de SDOA. Het hele jaar door worden er weer nieuwe mensen geplaatst en stromen mensen door naar een reguliere baan. Ook zijn er stagiaires vanuit MaxX en andere onderwijsinstellingen en Wajongers aan de slag gegaan. De werkzaamheden bestaan vooral uit het order picken in het magazijn.

Inzet mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Eind 2017 heeft Holland Pharma het bordje van ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ in ontvangst mogen nemen, vanwege de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De collegeleden krijgen uitleg in het magazijn