College bezocht Kruidenhof

Dinsdag 7 mei 2019 bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Kruidenhof in Eibergen. Met een korte video introduceerde het bestuur het ontstaan en de ontwikkelingen van de Kruidenhof, waarna een rondleiding door de prachtige tuin volgde.

College met bestuur midden in Kruidenhof

Toerisme, versterken sociale- en educatieve functie en het culturele programma

Ooit een zwembad, daarna tennisbanen en nu al vele jaren een prachtige Kruidenhof. Jaarlijks komen er tussen de 4.000 en 4.500 bezoekers, individueel of in groepsverband naar deze prachtige oase van groen, water en rust. In de Kruidenhof werken zo’n 50 vrijwilligers.

In het gesprek kwamen onderwerpen als toerisme, versterken sociale- en educatieve functie en het culturele programma aan bod. Ook de inrichting van het voorterrein van de Kruidenhof - dat eigendom is van de gemeente - kwam ter sprake.

De Kruidenhof ziet kansen in het maken van een omgevingsplan samen met allerlei partijen die in het gebied tussen de Stokkersbrug en de Mallumse molen de toeristische aantrekkingskracht van Eibergen kunnen vergroten.

De hof is een werk- en activiteitenlocatie van Estinea. Cliënten onderhouden mede de tuin en verzorgen tijdens de openingstijden de koffie voor bezoekers. Daarnaast vinden er maatschappelijke stages plaats van het Zone college.

Blik in de kruidentuin

Samenwerking met andere partijen

Er is een intensieve samenwerking met de IVN, maar ze willen vooral ook breder kijken. Een van de doelstellingen van de Kruidenhof is het verbreiden van kennis over kruidenplanten en het in stand houden van bedreigde flora en fauna.

Tijdens het seizoen verzorgt de Kruidenhof culturele activiteiten zoals het Lenteweekend samen met Groei en Bloei, high tea-party’s, muziekvoorstellingen, oogstfeest en sfeervol lichtjesfeest tijdens de avondwandeling Mallumse Molen.

Meer informatie

Kortom alleszins het bezoeken waard! Meer te lezen op www.kruidenhof-te-mallum.nl.

Blik in de kruidentuin