Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Werkbezoek college

Op 10 september 2019 brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan Maarse Drukwerk in Eibergen. Fabian Maarse en echtgenote Muamera Maarse-Tabakovic namen het college mee in de geschiedenis en de ontwikkelingen van dit mooie bedrijf, waarna er een rondleiding volgde.

College poseert in drukkerij

Maarse Drukwerk B.V. (9 medewerkers) is een familiebedrijf dat in 1976 door Wim Maarse is opgericht. Sinds 2001 is het bedrijf gevestigd aan de Kiefteweg in Eibergen. In 2011 nam zoon Fabian Maarse het bedrijf over en in de laatste jaren is er veel geïnvesteerd in nieuwe machines en technieken, maar ook in personeel. Drukkerij Maarse werd in 2014 omgedoopt tot Maarse Drukwerk. Deze frisse naam sluit helemaal aan bij het jonge karakter en de service en dienstverlening van het bedrijf.

Al meer dan 40 jaar

Maarse Drukwerk verzorgt al meer dan 40 jaar een compleet pakket aan drukwerk voor zowel bedrijven als particulieren (met name in de regio Achterhoek) en daar is men trots op. Zoals men zelf aangeeft “met een enthousiast en deskundig team en een modern uitgeruste drukkerij maken wij iedere dag mooie, hoogwaardige producten en adviseren en ontzorgen wij onze klanten”. Vooral de persoonlijke benadering staat voorop en binnen het klantenbestand zijn er meerdere klanten die men al jarenlang mag adviseren/ontzorgen op het gebied van drukwerk. Maarse Drukwerk heeft dan ook als slogan ‘Dat voelt goed’.

Blik in de drukkerij

Milieuvriendelijk werken

Bij Maarse Drukwerk vindt men het enorm belangrijk om milieuvriendelijk te werk te gaan. Zo wordt alles geproduceerd conform de nieuwste milieueisen. Men werkt onder andere met bio inkten en men werkt chemievrij. Daarnaast zijn er regelmatig investeringen in het machinepark. Zo produceert de nieuwste drukpers CO2 neutraal en wordt de warmte die uit de machines ontstaat opgeslagen en gebruikt om het pand te verwarmen. Maarse Drukwerk is een FSC gecertificeerd bedrijf en drukt dan ook voornamelijk op FSC-papier.

Ook heeft het bedrijf deelgenomen aan de DOE–scan en op basis hiervan vooral verlichtingsaanpassingen gedaan. 

'Naoberschap'

Tenslotte streeft men bij Maarse ‘naoberschap’ (binnen het bedrijf en de regio) na. Zoals Fabian zegt: ”We moeten als Achterhoek meer geloven in ons zelf. Ik probeer het bedrijf als nuchtere Achterhoeker te runnen, maar wel in combinatie met een vleugje Amsterdamse bluf. We hebben zulke mooie bedrijven in de Achterhoek, dus laat het vooral zien”.