College brengt bezoek aan Weggeefwinkel Eibergen

Op 14 januari 2020 bezocht het college van burgemeester en wethouders de Weggeefwinkel in Eibergen. Coördinator Ursula Drexhage en Bert Westhuis, voorzitter van de werkgroep integratie statushouders, namen op enthousiaste wijze het college mee in het succes van de Weggeefwinkel.

Statushouders en college poseren in de weggeefwinkel

De winkel zit bijna een jaar in Eibergen aan de J.W. Hagemanstraat, werkt alleen met vrijwilligers en groeit nu al uit zijn jasje. Vrijwilligers Hamsata Bana, Amal Taha, Aya Bash, en Bisma Aagli vertelden wat de Weggeefwinkel voor hen betekent. “We zijn heel blij dat de weggeefwinkel er is. We hebben nu echt contact met mensen, niet alleen met nieuwkomers en statushouders, maar ook met inwoners uit Berkelland en dat is fijn”.

Grote tafel in de winkel belangrijk

Aan die tafel ontmoeten mensen elkaar. Dat zijn de vrijwilligers en de bezoekers die iets komen halen of komen brengen. Het is een misverstand dat je altijd eerst iets moet brengen voordat je iets kunt halen het is geen ruilwinkel. Het onderlinge contact, samen de artikelen sorteren en in de winkel zetten, even een praatje kunnen maken om het Nederlands te oefenen, een kopje koffie of thee drinken doet zoveel met de mensen. Ursula: “Als het licht aan is in de winkel lopen er altijd mensen binnen. En heb je een cadeautje uitgezocht in de winkel, dan wordt het, op verzoek, ook nog eens mooi ingepakt”.

3 dagen per week geopend

De weggeefwinkel is drie dagen per week geopend: woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Ursula Drexhage en haar zus Louise Drexhage doen de coördinatie van de winkel. Het is een hele klus om alles te coördineren. De weggeefwinkel wil graag meer open zijn en activiteiten organiseren, extra vrijwilligers zijn dan ook van harte welkom.

Nieuwsgierig? Loop binnen!

Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom in de weggeefwinkel, vooral ook inwoners uit Ruurlo, Borculo en Neede. De weggeefwinkel heeft ook een facebookpagina: Weggeefwinkel Eibergen. Vrijwilliger worden of andere vragen, neem contact op door een berichtje te sturen via de facebookpagina of gewoon langs te komen bij de wink