College op bezoek bij Hageman Medisch Centrum

Burgemeester en wethouders werden op 14 januari 2020 hartelijk ontvangen door vertegenwoordigers van de verschillende zorgaanbieders. Met de gezondheidswerkers sprak het college over de manier en mogelijkheden waarop ze samenwerken.

Collegeleden in gesprek met gebruikers gebouw

Ook over de voordelen die het heeft dat zoveel zorgverleners bij elkaar in één gebouw zitten. Voordeel voor hen, maar vooral voor de inwoners van Eibergen en omstreken. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding.

In het Hageman Medisch Centrum hebben zo’n 15 zorgverleners een eigen onderkomen

Onder hen de huisartsenpraktijken Kwee en Venderink, acupunctuur- en fysiotherapeuten, voetzorg Eibergen, podotherapeuten, orthopedie maar ook Bas/GGNet, Buurtzorg, Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre, Mondzorg en Livio. Vanaf het begin is er de BENU-apotheek gevestigd. Vanaf juni 2018 maakt de buitenpolikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix deel uit van het Hageman Medisch Centrum.

Artsen en verpleegkundig specialisten houden hier dagelijks spreekuren, er is een prikpost dagelijks geopend en er zijn verschillende onderzoeken mogelijk zoals röntgenfoto’s, longfunctieonderzoek, hartecho’s en hartfilmpjes. Voor patiënten uit Eibergen en omgeving betekent dit minder of soms zelfs geen reistijd naar het ziekenhuis in Winterswijk.

College in gesprek met arts