Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Zoekresultaten

430 resultaten voor ‘’

 • Bijeenkomst Cliëntenraad Participatiewet op 16 mei

  03 mei 2019

  De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 16 mei 2019 voor een openbare vergadering bijeen in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 (oude Stadhuis) in Groenlo.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  16 mei 2019

  Kinderen van 4 t/m 17 jaar van ouders met weinig geld kunnen toch meedoen aan sport, kunst en cultuur.

 • Tip van de week

  24 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.
  Wist u dat uw containers een sticker moeten hebben waarop uw adres en woonplaats staat?

 • Inspraak Barchemseweg 73

 • Voortzetting convenant kleine kernen

  12 april 2019

  Op 2 april 2019 besloot het college om de samenwerking met de belangenverenigingen in de buurtschappen en kleine kernen opnieuw met 4 jaar te bekrachtigen met een convenant. Hierin staan wederzijdse afspraken over de manier waarop gemeente en belangenvereniging met elkaar omgaan.

 • Tip van de week

  22 maart 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Achterhoek spreekt

  22 maart 2019

  Wat vindt u belangrijk voor de Achterhoek? Geef uw mening via www.achterhoek.nl. Deelname is gratis, uw mening onbetaalbaar. Zo werken we samen aan de toekomst van onze regio.

 • Berkelland toegankelijk!

  03 mei 2019


  Herkent u dit? Tijdens het wandelen versperren fietsen (of iets anders) de weg. Even een kleine hindernis: waarschijnlijk bent u de fietsen alweer vergeten als u de hoek om bent gelopen.

 • Opruimers bedankt!

  29 maart 2019

  Vorige week las u het resultaat al van de opschoonactie van de scholen. Nu melden we het resultaat van de inzet van de vrijwilligers die meededen aan de Nationale Natuur Opschoonweek op zaterdag 9 maart 2019. Alle medewerkers aan de Nationale Natuur Opschoonweek bedankt! Berkelland weer een stukje schoner!

 • College bezocht Kruidenhof

  10 mei 2019

  Dinsdag 7 mei 2019 bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Kruidenhof in Eibergen. Met een korte video introduceerde het bestuur het ontstaan en de ontwikkelingen van de Kruidenhof, waarna een rondleiding door de prachtige tuin volgde.

 • Als de hamer valt...

  17 april 2019

  Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

 • Raadscommissies vergaderen mei 2019

  26 april 2019

  De raadscommissies Sociaal en Bestuur en Ruimte vergaderen respectievelijk op
  7 en 8 mei 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

 • Aangepast sporten in Berkelland

  26 april 2019

  Op maandagavond 27 mei 2019 is er vanaf 20.15 uur een thema-avond Speciale doelgroepen voor sportverenigingen bij HCR Prinsen in Haarlo. De organisatie ligt in handen van Sport Federatie Berkelland en is voorbereid door de werkgroep aangepast sporten. Iedereen is van harte welkom.

 • Agenda Bestuur en Ruimte gewijzigd

  29 maart 2019

  Aan de agenda van de raadscommissie Bestuur en Ruimte op 3 april 2019 is het agendapunt ‘Aankoop aandelen Twence’ toegevoegd.

 • Lintveldseweg 5, omgevingsvergunning

  11 april 2019
 • Gemeenteraad vergadert 16 april om 19.30 uur

  04 april 2019

  De gemeenteraad van Berkelland komt op dinsdag 16 april om 19.30 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo. U bent van harte welkom.

 • Inspraak Hengeloseweg 2

 • Fietslessen voor statushouders

  17 april 2019

  In de meivakantie organiseert de Sportfederatie Berkelland fietslessen voor statushouders. De deelnemers oefenen elke ochtend anderhalf uur en na 9 lessen krijgen zij een certificaat. Tijdens de lessen leren zij hoe je moet opstappen en afstappen, hoe je je fiets in balans houdt en hoe je kunt remmen. Ook leren ze de belangrijkste verkeersregels, zodat zij na de cursus veilig door het dorp kunnen fietsen. De lessen worden gegeven op het terrein van Sportwijzer op industrieterrein de Mors in Eibergen.

 • Interesse in een nieuwbouwwoning in Rietmolen?

  05 april 2019

  Werkgroep Wonen van projectgroep Dorpsplan Rietmolen en de gemeente Berkelland informeren u op 15 april om 20.00 uur graag over de spelregels voor de ontwikkeling van woningen in de kern van Rietmolen. Zij geven u dan ook informatie over de vervolgstappen die u samen met anderen hierin kunt zetten. De bijeenkomst vindt plaats in de DAR (Dorpsaccommodatie Rietmolen).

 • In Beeld - Stichting SchuldhulpOpMaat

  18 april 2019

  Heeft u moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, lukt het niet om uw rekeningen te betalen en ziet u door de bomen het bos niet meer?
  Stichting SchuldhulpOpMaat houdt zich bezig met het voorkomen en oplossen van financiële problemen van particulieren in de gemeenten Berkelland en Oost Gelre. Denk bijvoorbeeld aan financiële problemen als gevolg van onder andere werkloosheid, scheidingen, huurachterstand en achterstand in andere betalingen.

 • Bezoek aan Twence

  29 maart 2019

  Op 26 maart 2019 bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college een werkbezoek aan afvalverwerker Twence in Hengelo. Twence verwerkt onder andere al het groenafval dat in de gemeente Berkelland wordt ingezameld. Daarnaast gaat het afval uit de grijze container uit Neede, Noordijk en Rietmolen ook naar Twence.

 • Structuurvisie Berkelland 2025

  26 oktober 2010
 • 6 juni bijeenkomst zwerfafvalruimers

  22 mei 2019

  Voor al deze zwerfafvalruimende inwoners organiseren we 6 juni een bijeenkomst in het gemeentehuis. In een informele sfeer kunnen we ervaringen met elkaar delen en bekijken we wat er allemaal al gedaan wordt om het zwerfafval te verminderen. Ook horen we graag de tips en suggesties en waar de zwerfafvalruimer tegen aan loopt. Maar ook welke behoefte er is, waarbij de gemeente kan helpen. Met elkaar proberen we Berkelland schoon te houden. U bent van harte welkom!

 • Commissies vergaderen

  22 maart 2019

  De raadscommissies Sociaal en Bestuur en Ruimte vergaderen op 2 en 3 april 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo.

 • Voorontwerp ondergeschikte detailhandel

 • Afscheid wethouder Hoytink

  29 maart 2019

  Er is een afscheidsreceptie op donderdag 11 april 2019 van 16.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis in Borculo. U bent van harte uitgenodigd.

 • College bracht bezoek aan Verosol in Eibergen

  23 mei 2019

  Op dinsdag 21 mei brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan Verosol, een bedrijf dat al bijna 70 jaar een link heeft met Eibergen. Jasper Hoek (CEO), Herman Marsman (CFO), Liesbeth Brinkhorst (Production Manager), Johan Seinhorst (Project Manager) en Rachelle Mulder (Management Assistent) namen het college mee in de geschiedenis en ontwikkelingen van Verosol. Daarna volgde een rondleiding door dit mooie bedrijf.

 • IRIS in de Buurt

  10 mei 2019

  Er zijn in Berkelland heel veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Veel van deze organisaties krijgen subsidie van de gemeente Berkelland om er voor u te kunnen zijn. Met deze rubriek brengen we elke maand zo’n organisatie in beeld. Deze keer IRIS in de Buurt.

 • Welzijnsraad vergadert 15 mei

  03 mei 2019

  De Welzijnsraad vergadert ook in 2019 weer op locatie en dit keer opnieuw op de afwijkende woensdagsavond, namelijk op 15 mei 2019 om 20.00 uur in Kulturhus de Wanne aan het Mariaplein 6 in Beltrum. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

 • Asfaltonderhoud diverse wegen

  10 mei 2019

  Van 15 tot en met 31 mei 2019 vindt er asfaltonderhoud plaats in Beltrum, Eibergen en Ruurlo. Dat kan zorgen voor enig ongemak.

 • Bezorging PMD-container voor 1 juli

  10 mei 2019

  Vanaf 27 mei 2019 begint de firma Kliko met het uitzetten van de 240 liter PMD-containers bij alle huishoudens – behalve hoogbouw – in de gemeente Berkelland. U krijgt een brief in de bus waarin staat in welke week de container bij u geleverd wordt.

 • Toekomstgericht welzijn, wonen en zorg in Beltrum

  24 mei 2019

  De gemeente Berkelland, ProWonen, de Raad van Overleg Beltrum en Stichting Marga Klompé hebben afgesproken de volgende fase in te gaan voor een toekomstgericht welzijn, wonen en zorg in Beltrum. Een half jaar geleden is de eerste fase gestart om er met elkaar voor te zorgen dat iedereen die dat wil, ook als het niet meer zonder ondersteuning en zorg lukt, prettig kan wonen in Beltrum.

 • Asfaltonderhoud in Beltrum en Borculo

  17 april 2019

  Van 24 tot en met 26 april 2019 wordt er asfaltonderhoud uitgevoerd aan de volgende wegen:
  Beltrum: Kooigootsweg, Ringweg, Leunkweg
  Borculo: Park Prunusstraat

 • Morsdijk 6, bestemmingsplan

  20 maart 2019
 • Rodedijk 6, wijzigingsplan

  22 mei 2019
 • Spel(l)en met Nederlands

  26 april 2019

  Tilly van den Beld uit Haarlo is gepensioneerd en erg actief als vrijwilliger, onder andere als maatje voor vluchtelingen en statushouders. Als maatje maakt ze statushouders wegwijs maakt in hun dorp en helpt met kleine vragen en problemen. Het werk van maatjes is erg belangrijk en nieuwe maatjes zijn meer dan welkom. We praten erover met Tilly.

 • Maikel van der Neut benoemd als wethouder

  18 april 2019

  In de raadsvergadering van 16 april is Maikel van der Neut als wethouder voor het CDA benoemd in het college van Berkelland. Door het vertrek van wethouder Patricia Hoytink-Roubos – in verband met haar benoeming tot burgemeester van Overbetuwe - was er een vacature ontstaan. Hij neemt de portefeuille van Patricia Hoytink-Roubos volledig over.

 • Organisatie- en Besturingsfilosofie

  01 mei 2019

  De gemeente Berkelland heeft een organisatie- en besturingsfilosofie (OBF), waarin is beschreven hoe de gemeente Berkelland werkt en wat onze uitgangspunten zijn. We vertellen hoe we invulling geven aan zelforganisatie om samen ‘mooi werk’ te leveren. Dit staat niet alleen op papier, maar is ook samengevat in beeld gebracht in een filmpje.

 • Gratis cursus voor aanstaande ouders, er zijn nog plekken vrij

  04 april 2019

  Er zijn nog enkele plekken vrij voor deze cursus voor aanstaande ouders. In overleg met de deelnemende ouders bepalen we de data en locatie. Meer informatie en aanmelden: www.preventieplatformjeugd.nl

 • Esweg 1, omgevingsvergunning

  21 maart 2019
 • Week 20: Wat hoort er wel en niet in de glasbak?

  13 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Inspraak Pagertweg 10

 • Hekweg 10, omgevingsvergunning

  16 mei 2019
 • Achterhoekse Unieke Spelen

  24 mei 2019

  Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019 is de aftrap van de 1e editie van de Achterhoekse Unieke Spelen in Aalten. Met elkaar strijden, prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau en dit alles met de olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen!

 • Nieuw grasveld Op d'n Esch

  24 mei 2019

  Het grasveld bij basisschool Op d'n Esch in Eibergen wordt opnieuw ingezaaid.

 • Militaire oefening

  26 april 2019

  Het ministerie van Defensie houdt van 6 tot en met 10 mei 2019 een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Apeldoorn, Hengelo, Haaksbergen, Doetinchem en Velp. Er doen 28 militairen, 8 pantservoertuigen (Fenniks) en 4 bedrijfswagens mee.

 • Inloop van Voormekaar

  22 maart 2019

  Wist u dat u ook naar de inloop van Voormekaar kunt komen als u vragen heeft over werk en inkomen? De medewerkers van Voormekaar denken graag met u mee of kunnen u verwijzen naar de juiste organisatie.

 • Boerderij de Meijer in Neede verkocht

  15 mei 2019

  De Meijer wordt een ‘Zorg en Cultuurboerderij’, een centrum voor ontmoetingen, kunst, cultuur en ontplooiing.

 • Schoon wordt beloond

  29 maart 2019

  De gemeente Berkelland pakt samen met 26 sportverenigingen en scholen het zwerfafval in Berkelland aan. Deze sportverenigingen en scholen leveren hun plastic, metaal en drankenkartons (kortweg PMD) gescheiden in en houden vaak de openbare ruimte rondom hun school of verenigingslocatie schoon.

 • Eibergseweg 9, wijzigingsplan

  08 mei 2019
 • Rolstoeltennis bij Smash Neede

  21 mei 2019

  Op maandagavond 27 mei 2019 is er vanaf 20.15 uur een thema-avond Speciale doelgroepen voor sportverenigingen bij HCR Prinsen in Haarlo. De organisatie ligt in handen van Sport Federatie Berkelland en is voorbereid door de werkgroep aangepast sporten. Iedereen is van harte welkom.

 • Week 18: Waar laat u puin, bouw- en sloopafval?

  13 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Ecologisch bermbeheer

  10 mei 2019

  Op 23 mei 2019 om 19.30 uur vindt er een bijeenkomst over ecologisch bermbeheer plaats in het restaurant van het gemeentehuis in Borculo. De avond is bedoeld voor de gemeenteraad en geïnteresseerde inwoners en maatschappelijke organisaties. De avond bestaat uit een presentatie over de achtergronden van ecologisch bermbeheer en hoe de gemeente Berkelland dit aanpakt.

 • Babbeltrucs

  24 mei 2019

  De impact van babbeltrucs bij gedupeerden is groot. Criminelen maken aan de voordeur misbruik van de gastvrijheid van de bewoner door met een babbeltruc binnen te komen. Vervolgens ontvreemden ze waardevolle spullen. De daders lijken zich volgens de politie door het land te verplaatsen, van regio naar regio.

 • Bijeenkomst mogelijke burgertop

  03 april 2019

  Op dinsdag 9 april 2019 wordt een openbare informatiebijeenkomst gehouden om een onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een burgertop/G1000 aanpak in Berkelland.

 • Riool verstopt? Wat moet u doen?

  03 mei 2019

  Helaas komt het wel eens voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben en op verschillende plaatsen optreden. Bijvoorbeeld in uw woning of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Als de verstopping in het gemeentedeel zit, dan wordt deze door en op kosten van de gemeente verholpen. Zit de verstopping in uw huisriolering dan moet u zelf actie ondernemen.

 • Zomertoer zoekt vrijwilligers

  27 mei 2019

  Over een aantal weken is het zomervakantie! Veel gezinnen gaan er op uit, binnen Nederland of verder weg. Helaas is dat niet weggelegd voor alle kinderen en jongeren in Berkelland. Daarom organiseren we ook dit jaar weer Zomertoer Berkelland! Samen met inwoners en ondernemers hebben we een zomerprogramma opgezet voor deze groep jonge inwoners. Helpt u een handje mee?

 • Pleegouders ontmoeten pleegouders

  24 mei 2019

  Op 15 mei 2019 was het zover: de bijeenkomst van pleegouders in het gemeentehuis van Berkelland. Al enige tijd worden er door aanbieders van pleegzorg, de gemeente/team Voormekaar en een kleine groep van pleegouders gesprekken gevoerd binnen de werkgroep Pleegzorg Achterhoek. Er bleek behoefte aan onderling contact.

 • Regelgeving

  29 april 2019

  Zoek regelingen van de gemeente Berkelland op overheid.nl

 • Zonnige bedrijfsdaken in de gemeente Berkelland

  02 mei 2019

  In 2030 willen we een energieneutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat we net zoveel energie op duurzame wijze opwekken, als dat we verbruiken. Om deze doelstelling te halen moeten we samen flink aan de slag. Zonnepanelen op bedrijfsdaken kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

 • Aantrekkelijk Rekken nu en in de toekomst

  18 april 2019

  Op 16 mei 2019 organiseert de projectgroep Aantrekkelijk Rekken samen met gemeente Berkelland de inspiratiebijeenkomst ‘Aantrekkelijk Rekken nu en in de toekomst’.
  De bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaats bij café Kerkemeijer in Rekken.

 • Uitkomsten onderzoek koopwoningen Geesteren

  26 april 2019

  De afgelopen maanden hebben meerdere inwoners in het dorp hun interesse voor een nieuwbouwwoning in het dorp kenbaar gemaakt. Op 8 mei 2019 is er een avond over de uitkomsten en de toekomstige stappen.

 • 27 mei t/m 28 juni werkzaamheden toegang wijk Op de Bleek in Eibergen

  16 mei 2019

  Vanaf maandag 27 mei tot en met vrijdag 28 juni 2019 worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de toegang van wijk Op de Bleek. Tijdens het werk wordt het verkeer via omleidingsroutes van en naar de wijk verwezen.

 • Zeer geslaagde inspiratiebijeenkomst Aantrekkelijk Rekken

  29 mei 2019

  Hoe houden we Rekken leefbaar nu en in de toekomst? Daarover gingen meer dan 150 Rekkenaren op 16 mei 2019 met elkaar in gesprek. De avond werd georganiseerd door Projectgroep ‘Aantrekkelijk Rekken’, Gemeente Berkelland en Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

 • Veemarkt 3-5, omgevingsvergunning

  11 april 2019
 • Fietsregistratie

  26 april 2019

  Gemeente Berkelland, politie en rijwielhandelaar Cornelese-tweewielers uit Neede houden op woensdag 8 mei 2019 van 13.00 uur tot 16.00 uur een gezamenlijke anti-fietsdiefstalactie. Je kunt dan gratis je fiets laten graveren met een uniek registratienummer.

 • Gemeente Berkelland inventariseert woonsituaties buitengebied

  04 april 2019

  Heeft u van ons onlangs een brief ontvangen over uw woonsituatie? Heeft u de conclusie van de brief al gecontroleerd? U kunt bij twijfel over de conclusie nog tot 16 april reageren. Dat doet u door te bellen naar de gemeente op 0545 - 250 250. Samen met u bekijken we dan de woonsituatie op uw adres.

 • Inspiratiebijeenkomst ‘Een nieuwe tijd’

  26 april 2019

  Op woensdag 8 mei 2019 organiseert Erfgoed Gelderland de inspiratiebijeenkomst van het verhalenproject Stemmen van een nieuwe tijd. Dit is onderdeel van Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek. Alle aanwezigen kunnen meedenken over de inhoudelijke invulling van het project.

 • Tip van de week

  16 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Opening Weggeefwinkel in Eibergen

  05 april 2019

  In het centrum van Eibergen opende burgemeester Van Oostrum op zaterdag 9 maart de Weggeefwinkel. Een plek waar je spullen kunt brengen en halen, maar vooral ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Het past goed in de Berkellandse aanpak om integratie te bevorderen.

 • Week 17: Geeft textiel en schoenen een tweede leven

  25 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Uitstel beslistermijn omgevingsvergunning

  10 mei 2019

  De Provincie Gelderland heeft de gemeente Berkelland gevraagd om het besluit op de aanvraag voor de omgevingsvergunning kap voor 343 bomen aan de N319 uit te stellen. De gemeente heeft de provincie gevraagd om een nadere onderbouwing van de aanvraag. De provincie heeft hier meer tijd voor nodig. De gemeente zal nu uiterlijk 2 augustus 2019 een besluit nemen op de aanvraag.

 • Gebiedswethouders

  29 april 2019
 • Aanbod Preventie Platform Jeugd

  12 april 2019

  Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.
  Het Platform organiseert cursussen, trainingen en andere activiteiten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek over allerlei opvoedthema’s.

 • Dementie: herkent u de signalen en weet u wat u moet doen? Volg een online training

  23 april 2019

  1 op de 5 Nederlanders krijgt vroeg of laat te maken met dementie. Bij dementie ontstaan problemen met het geheugen, spreken, begrijpen, het herkennen van dingen, mensen en de omgeving en het uitvoeren van handelingen.

 • Tip van de week

  26 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze keer: waar laat u puin, bouw- en sloopafval?

 • Week 14: Schoon belonen voor aanpak zwerfafval

  03 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Berkelland in beeld op site Natuurlijk Achterhoek

  23 april 2019

  Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels zes van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek, waaronder Berkelland.

 • Proef met verkeersremmende paaltjes Molenweg in Geesteren

  04 april 2019

  Op een deel van de Molenweg in Geesteren geldt een toegestane snelheid van 30 km per uur. De snelheid van het verkeer is op dit deel van de Molenweg binnen de bebouwde kom hoger dan gewenst. We hebben snelheidsmetingen uitgevoerd. Daaruit bleek dat er een behoorlijke overschrijding is van de toegestane snelheid.

 • Week 13: Tegemoetkoming voor inwoners met stoma- en nierdialyseafval

  03 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • De Omgevingswet

  25 april 2019
 • Herkampweg 2, omgevingsvergunning

  11 april 2019
 • Raadsbesluiten maart 2019

  22 maart 2019

  Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

 • Fietspaden kruispunt Hoflaan weg

  29 maart 2019

  Vorig jaar oktober is het heringerichte kruispunt bij de Hoflaan in Borculo opengesteld. Sinds de openstelling heeft de gemeente opmerkingen en vragen gekregen over het gebruik door fietsers op de twee delen onverplicht fietspad bij en naar het politiebureau.

 • Vrijwilliger in het zonnetje

  13 mei 2019

  Dinsdagavond 30 april 2019 stapte wethouder Marijke van Haaren met een bos bloemen en heerlijke taart het kerkgebouw Instuif in Borculo binnen. Niemand minder dan Bertus Hesselink werd dit keer in het zonnetje gezet. “Ik doe dit allemaal niet alleen,” vertelt een zichtbaar trotse en verraste Bertus.

 • Koninklijke erepenning Sportclub Neede

  26 april 2019

  Burgemeester Joost van Oostrum heeft op donderdag 18 april 2019 een Koninklijke Erepenning aan Sportclub Neede uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

 • Sikkelerweg 6, bestemmingsplan

  20 maart 2019
 • Week 22: Wist u dat...

  23 mei 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Kluswoninglening succesvol

  10 mei 2019

  De Kluswoninglening, die sinds november 2018 aangevraagd kan worden, is een succes. Veel inwoners maken gebruik van de lening om een verouderde koopwoning op te knappen. Het budget van één miljoen euro raakt op.

 • Voorstel om per 1 september 2019 een Berkellands Naoberfonds open te stellen

  17 april 2019

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om per 1 september 2019 een Berkellands Naoberfonds open te stellen. Dit fonds heeft als doel de leefbaarheid in de gemeente te vergroten. Jaarlijks is er een budget van € 100.000,- beschikbaar voor goede ideeën van inwoners, verenigingen of stichtingen of andere organisaties. Ideeën die gehonoreerd kunnen worden leveren een positieve bijdrage aan de Berkellandse samenleving, hebben aantoonbaar draagvlak in de wijk of buurt. Ook zijn ze bij voorkeur overdraagbaar naar andere kernen van de gemeente en hebben geen winstoogmerk. Het minimale bedrag voor een bijdrage uit het fonds is € 250,- en het maximale bedrag is € 25.000,-.

 • Aanvragen lintjes

  22 maart 2019

  Kent u iemand die een lintje verdient, iemand die als vrijwilliger al vele jaren actief is? Veel mensen zullen deze vraag met “ja” beantwoorden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer komt iemand in aanmerking voor de Koninklijke onderscheiding? Welke onderscheiding hoort bij wie, een Koninklijke onderscheiding of misschien wel gemeentelijke? En wanneer moet de aanvraag bij de gemeente binnen zijn? Het antwoord op deze vragen leest u hieronder.

 • Bewegen en ontmoeten voor inwoners met dementie en mantelzorger(s)

  03 mei 2019

  Sport Federatie Berkelland (SFB) start in september met een wekelijks beweegprogramma voor (jonge) inwoners met dementie. En terwijl er gesport wordt, is er voor hun partners/ mantelzorgers de mogelijkheid om andere partners/ mantelzorgers te ontmoeten.

 • Tip van de week

  12 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland. Deze week: oud papier.

 • Bestrijding van de eikenprocessierups

  17 april 2019

  Om de overlast van eikenprocessierupsen zoveel mogelijk tegen te gaan, begint een gespecialiseerd bedrijf binnenkort met het preventief bestrijden van de eikenprocessierupsen. Brandharen van deze rupsen veroorzaken klachten als huiduitslag, jeuk en luchtwegproblemen. In Berkelland gebruiken we twee bestrijdingsmethoden: vooraf door bespuiting en achteraf door het wegzuigen van de rupsen én de spinselnesten.

 • Week 15: Wat mag er wel en niet in de gft-container?

  04 april 2019

  In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

 • Gemeentehuis gesloten op 30 en 31 mei

  28 mei 2019

  Het gemeentehuis is op donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) gesloten. De dag erna, vrijdag 31 mei 2019, zijn wij ook gesloten.

 • Begeleide omgangsregeling Humanitas

  02 april 2019

  Ieder kind heeft recht op contact en omgang met beide ouders. BOR (Begeleide omgangsregeling) Humanitas begeleidt kinderen (van 0 tot 16 jaar) en hun ouders, als zij dit niet meer zelfstandig kunnen. Dat kan komen door bijvoorbeeld een complexe scheiding of psychische problematiek.

 • Laat je fiets niet stelen!

  16 mei 2019

  Bij het busstation in Neede worden regelmatig fietsen gestolen. De politie en de gemeente Berkelland willen deze vorm van criminaliteit terugdringen. Daarom konden inwoners deze maand bij fietsenhandelaar Cornelese gratis hun fiets laten graveren en registreren. De opkomst was geweldig, maar liefst 78 fietsers kwamen langs!

 • Informatieavond Knooppunt

  27 mei 2019

  Op 6 juni 2019 is er een gecombineerde informatieavond over het Knooppunt Mantelzorg en het Platform Vrijwilligers Berkelland. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

 • Doornenbrink 1-1a, wijzigingsplan

  03 april 2019