Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Informatie over DigiD

DigiD: Uw eigen inlogcode voor de hele overheid 

Wat is DigiD?
DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.

U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Zeker zakendoen met de overheid
In toenemende mate kunt u via internet zakendoen met overheidsinstellingen. Denk aan gemeenten die inwoners de gelegenheid geven om via het internet een uittreksel aan te vragen, of aan de Belastingdienst, die de mogelijkheid biedt om de jaarlijkse aangifte online af te handelen. Meestal wisselt u bij deze diensten vertrouwelijke gegevens uit. Om ervoor te zorgen dat die gegevens alleen met u worden uitgewisseld, willen overheidsinstellingen zeker weten dat u ook echt bent wie u beweert te zijn. Anders gezegd: overheidsinstellingen willen uw identiteit kunnen verifiëren. Zo voorkomen ze dat anderen namens u kunnen handelen.

Invullen en zakendoen
Hoe gebruikt u uw inlogcode als u uw registratie hebt geactiveerd? Stel, u geeft via het Digitaal Loket van de gemeente aan dat u elektronisch een uittreksel wilt aanvragen. Er verschijnt dan een DigiD-aanvraagscherm waarop u uw inlogcode (gebruikersnaam met wachtwoord) invoert. Kloppen de gegevens, dan kunt u de aanvraag verder indienen.

Op dezelfde manier, met dezelfde inlogcode, krijgt u toegang tot de elektronische diensten van andere overheidsinstellingen. Dit is het grote voordeel van DigiD: u hoeft niet langer verschillende inlogcodes te onthouden, maar u kunt met uw eigen inlogcode bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Meer informatie?
Voor meer informatie over DigiD kunt u terecht op de website www.digid.nl.