Jongerenraad

Op 22 januari 2019 is in de gemeente Berkelland een jongerenraad geïnstalleerd. Deze is ingesteld door de gemeenteraad van Berkelland. De jongerenraad bestaat uit maximaal twintig jongeren uit Berkelland van 15 tot en met 27 jaar. Op dit moment zijn er tien leden door het college benoemd en een tijdelijke voorzitter ter begeleiding van de jongerenraad in het eerste jaar.

 

De jongerenraad geeft over allerlei onderwerpen gevraagd en ongevraagd advies aan gemeenteraad en college. Dit biedt inzicht in de leefwereld van jongeren en zo kunnen de belangen van jongeren een plek krijgen in de gemeentelijke besluiten. Het advies van de jongerenraad draagt bij aan het begrip voor lokale democratie en het vergroten van vertrouwen. De jongerenraad organiseert ook evenementen en activiteiten die de gemeenteraad, het college en jongeren dichter bij elkaar brengen.

 

De leden en voorzitter

V.l.n.r.: Achter: Siebren Kleine, Harm Stemerdink (afgetreden), Yourie Vaalt

Midden: Koen Hissink, Jesse Arends, Bas Wensink, Jelle Kleinhesselink, Joost Lankheet

Voor: Skye Nijland, Anne Arfman, Sanne Veltmaat en tijdelijk voorzitter Priscilla Duin

 

De vergaderingen zijn openbaar voor toeschouwers, tenzij anders besloten. Vooraf wel graag aanmelden Dit doet u door een e-mail te sturen naar jongerenraad@gemeenteberkelland.nl
 

Contact

Voor vragen, suggesties of andere zaken kan contact opgenomen worden met de jongerenraad via:

Aanmelden voor de Jongerenraad Berkelland

De kernen Beltrum, Haarlo, Gelselaar, Noordijk, Rekken en Rietmolen zijn nog niet vertegenwoordigd, dus de jongerenraad is nog op zoek naar jongeren uit één van deze kernen. Met name jongeren van 15 tot en met 27 jaar uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden om lid te worden van deze nieuwe jongerenraad! Daarnaast kunnen uiteraard de jongeren zich nog aanmelden uit de andere kernen. Uiteindelijk is het alleen wel de bedoeling, dat er vanuit iedere kern minimaal 1 jongere plaatsneemt in de jongerenraad.

 

Jongeren die voor minimaal één jaar zich actief willen inzetten kunnen een mail sturen met een korte motivatie of een (link naar een) kort filmpje naar griffie@gemeenteberkelland.nl. Graag daarbij vermelden naam, woonplaats en informatie over school of werk. Heb je nog vragen bel dan naar de griffie 0545-250 805.