Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

WOZ–waarde openbaar

Vanaf 1 oktober 2016 worden de WOZ-waardes van alle woningen openbaar. Iedereen kan vanaf dat moment de WOZ-waarde van willekeurige woningen in Nederland bekijken en met elkaar vergelijken. U kunt de waarde van woningen ook vinden via www.wozwaardeloket.nl.

WOZ-waarden van alle GBTwente-gemeenten inzichtelijk

Per 1 oktober 2016 maakt het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBTwente) de WOZ-waarden van alle woningen in haar verzorgingsgebied inzichtelijk via een lokale WOZ-viewer op de website van het GBTwente. De WOZ-waarden van de woningen in Berkelland zijn te vinden op www.gbtwente.nl.

Alleen de WOZ-waarde met peildatum van het vorig jaar

Vanaf eind februari zijn de nieuwe waarden met peildatum 1 januari van het jaar ervoor te raadplegen. Andere gegevens zoals de eigenaar, de verkoopprijs of taxatieverslag van de woning worden niet getoond.

Landelijke database

De WOZ-waarden worden door gemeenten (of in opdracht van de gemeenten door  gemeentelijke belastingkantoren) vastgesteld. De gegevens worden verzameld in een landelijke database. Hierin kunt u eenvoudig een woning aanklikken op een plattegrond of het adres van een woning ingeven. De landelijke database is te benaderen via www.wozwaardeloket.nl.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt ook bellen met het GBTwente: 053-481 5888.