Sluiting kruising N18/Vredenseweg

Definitieve sluiting kruising N18/Vredenseweg bij Groenlo. Verkeer rijdt vanaf 9 februari via aansluiting De Laarberg.

De werkzaamheden aan de nieuwe N18 bij Groenlo gaan een volgende fase in. Vanaf maandag 5 februari is het niet meer mogelijk om vanaf de bestaande N18 af te slaan richting de Vredenseweg en vice versa. Verkeer tussen Groenlo en Vreden wordt tijdelijk omgeleid via de Winterswijkseweg. Vanaf vrijdagavond 9 februari 18.00 uur gaat het verkeer tussen Groenlo en Vreden/Vredenseweg gebruik maken van de definitieve situatie. Het verkeer rijdt dan via de nieuwe aansluiting De Laarberg.

Noaber18 sluit in opdracht van Rijkswaterstaat van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari 2018 18.00 uur de kruising Vredenseweg met de bestaande N18 én de parallelweg Approche tot aan de Ruiterweg voor alle verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van de laatste werkzaamheden voorafgaand aan definitieve openstelling van de nieuwe weg over aansluiting De Laarberg. De aannemer brengt de definitieve asfaltlagen aan, maakt nog een extra duiker ter hoogte van de Veldweg en realiseert een drempel in de parallelweg Approche. Na de openstelling van de Laarberg op 9 februari vervalt de kruising Vredenseweg met de bestaande N18. Het verkeer van en naar Vreden en de bestaande N18 moet dan via de aansluiting Laarberg rijden.

Omleidingen

Het verkeer tussen Groenlo en Vreden wordt omgeleid via de Winterswijkseweg.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de parallelweg Maarsevonder én het tuincentrum GroenRijk bereikbaar via de Vredenseweg. Behalve op woensdag 7 februari tussen 21.00 en 24.00 uur. Dan wordt er asfalt aangebracht op de kruising Vredenseweg met de Maarsevonder. Bewoners aan de Ruiterweg en Schietbaan worden omgeleid via de Winterswijkseweg.

Plattegrond

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk voor meer informatie op de app van Noaber18. U kunt deze gratis downloaden via de appstores. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute en op Facebook @nieuwetwenteroute.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.