Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan; de ambtenaar van de burgerlijke stand maakt dan een nieuwe akte. Hierdoor eindigt uw geregistreerd partnerschap en begint uw huwelijk. Andersom is niet mogelijk. U bent na de omzetting officieel getrouwd. De omzetting heeft geen gevolgen voor de kinderen die voor de omzetting zijn geboren.

Openingstijden:

• Maandag: van 13.00 uur tot 16.00 uur alleen op afspraak
  • Dinsdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur zonder afspraak
  • Woensdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur zonder afspraak en van 13.00 uur tot 16.00 uur alleen op afspraak
  • Donderdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur zonder afspraak
  • Vrijdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur zonder afspraak

Afspraak maken

De omzetting kan in elke gemeente in Nederland plaats vinden. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Buitenland

Wonen u en uw geregistreerd partner in het buitenland? En heeft 1 van u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u voor de omzetting terecht bij de gemeente Den Haag.