Trouwambtenaren

Door wie kunt u getrouwd worden?

U hebt de keuze uit diverse ambtenaren van de burgerlijke stand. Zij hebben van te voren een gesprek met u. In dit gesprek kunt u aangeven hoe u als bruidspaar uw huwelijksvoltrekking wilt hebben. In goed overleg is er heel veel mogelijk.

Er zijn ook mogelijkheden om een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag aan te wijzen. Bijvoorbeeld iemand uit uw familie of vriendenkring. Houdt er wel rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is. De gemeente informeert u graag hierover.

Buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand

De gemeente Berkelland heeft een aantal buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. U kunt zelf uw voorkeur uitspreken door wie u “getrouwd” wilt worden. Dat kan ook iemand zijn die u zelf voordraagt om uw huwelijk te voltrekken. Als u geen voorkeur hebt, dan wordt er een ambtenaar toegewezen.

De buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand in Berkelland stellen zich kort aan u voor:

Joke Pot-Klumper

Joke Pot

De voorbereiding voor, wat wordt gezegd: mooiste dag in je leven is ontzettend belangrijk.
Het uitzoeken van onder andere: datum, kleding, trouwringen, diner, feestlocatie, muziek, genodigden, enz. enz. Ook zeer belangrijk is natuurlijk het uitzoeken van een trouwlocatie (meer mogelijkheden in Berkelland!!!) en een trouwambtenaar.
Mijn naam is Joke Pot en ik ben buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in Berkelland. En heb de volgende visie: Een trouwdag is eenmalig, en het is jullie dag. Die mag je inrichten zoals jullie dat zelf willen. Hoe persoonlijker de trouwdag is vormgegeven, hoe mooier de bruiloft. Dat is een algemene regel die ik stel.

Ga dus uit van je persoonlijke wensen voor je bruiloft, en mix dat een klein beetje met de gevoelens van de mensen om je heen. Ieder bruidspaar is speciaal en uniek en daarom besteed ik veel tijd en aandacht aan jullie huwelijkssluiting door vooraf bij jullie thuis alles door te spreken. Persoonlijk, gezellig, maar vooral met jullie als bruidspaar in de hoofdrol. Gericht op twee mensen die van elkaar houden en samen nog heel veel leuke dingen willen doen en samen ook nog heel veel meer mooie dagen willen meemaken. Geen mensenleven verloopt vlekkeloos. Het leven bestaat niet alleen uit geluk. Ga dus uit van je persoonlijke wensen voor je bruiloft, en mix dat een klein beetje met de gevoelens van de mensen om je heen. Ieder bruidspaar is speciaal en uniek en daarom besteed ik veel tijd en aandacht aan jullie huwelijkssluiting door vooraf bij jullie thuis alles door te spreken. Persoonlijk, gezellig, maar vooral met jullie als bruidspaar in de hoofdrol. Gericht op twee mensen die van elkaar houden en samen nog heel veel leuke dingen willen doen en samen ook nog heel veel meer mooie dagen willen meemaken. Geen mensenleven verloopt vlekkeloos. Het leven bestaat niet alleen uit geluk. Ook daar kan ruimte voor zijn tijdens jullie huwelijksceremonie.

Georgette Wekking van der Zee

Georgette Wekking

Een persoonlijk tintje geven aan de voor het bruidspaar de tot nu toe belangrijkste dag van hun leven, vind ik een enorm voorrecht. Ieder bruidspaar heeft een eigen verhaal met een verleden en hopelijk een geweldige toekomst samen. Dat probeer ik zo goed mogelijk te vertalen middels een gesprek dat we voorafgaande aan de grote dag zullen hebben.
Ik zal mijn uiterste best doen om die belangrijke dag zo mooi mogelijk te laten starten.

Annette Schenk

Annette Schenk

Het huwelijk is een goed gesprek, dat nooit is afgelopen.
Deze zin gebruik ik vaak tijdens ‘mijn’ huwelijken. Een bestanddeel voor een goed huwelijk is in mijn ogen dat je met elkaar in gesprek blijft. Daarom past het voltrekken van het huwelijk met een persoonlijke toespraak zo goed hierbij. En dat is wat ik doe. Ik zal me eerst even voorstellen: Mijn naam is Annette Schenk, ik ben getrouwd en moeder van zes kinderen.
Vanaf 1999 ben ik in dienst bij de gemeente Ruurlo, sinds 2005 bij Berkelland, als ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik heb ongeveer 400 huwelijken voltrokken. Het leuke van mijn vak is dat je steeds nieuwe dingen hoort en meemaakt. Het levensverhaal van elk bruidspaar is uniek. En dat verhaal is de basis voor mijn toespraak. Ik vind het een eer om op die zo belangrijke dag een gedeelte te mogen meemaken. Met als hoogtepunt het volmondig JA op mijn vraag.

Janet Geverink-Scholten

Janet Geverink

Trouwen is een belangrijke stap. Je hebt bewust voor elkaar gekozen en gaat samen de toekomst tegemoet. Samen met het bruidspaar wil ik proberen een zo persoonlijk mogelijke invulling te geven aan de trouwplechtigheid. Er is ruimte voor eigen inbreng en jullie wensen staan voorop. (Een toespraak in het dialect is ook mogelijk)
Een huwelijk is weliswaar een serieuze zaak, maar ook vrolijkheid en humor, en daarnaast emotie kunnen hierin eventueel een rol spelen. Ieder mens is uniek waardoor geen ceremonie dezelfde zal zijn.

Mijn naam is Janet Geverink, ben getrouwd en moeder van drie zoons. Ik woon en werk op onze melkveehouderij in Geesteren. Schilderen, zingen en wandelen zijn mijn hobby’s. Bovendien heb ik oprechte interesse in de verhalen van de bruidsparen, voel me betrokken en kan me goed inleven.
Er voor zorgen dat jullie een passende huwelijksceremonie beleven, is voor mij elke keer weer een boeiend avontuur. Het geeft mij voldoening als jullie met een goed gevoel terugkijken op deze onvergetelijke dag.

De trouwdag is jullie dag! Voor mij zou het een eer zijn om er een bijdrage aan te mogen leveren.

Pieter Brouwer

Pieter Brouwer

De trouwdag is één van de mooiste dagen in ons leven en daar wordt lang naartoe geleefd. En dus wordt daar minstens even lang naartoe gewerkt! In de trouwdag wordt ontzettend veel tijd en moeite gestoken, want die dag moet bijzonder worden, voor altijd in de herinnering blijven: de feestzaal, de bruidskleding, de auto, de muziek, de trouwlocatie, de fotograaf, teveel om op te noemen. Allemaal zaken die mede bepalend zijn voor het succes van die ene Dag!

Eén van de onderdelen op de trouwdag is de voltrekking van het wettelijke huwelijk bij de Gemeente Berkelland. Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is het mijn verantwoordelijkheid om die plechtigheid uit te voeren op de manier die het bruidspaar graag wil. Ik stel in de trouwplechtigheid het bruidspaar en hun wensen centraal. Het gaat er niet om wat ik wil, het gaat erom wat het bruidspaar wil.

Ik zie het dan ook als een prachtige uitdaging om, samen met het bruidspaar, in een goed gesprek en ook tijdens de periode erna, de trouwplechtigheid vorm te geven zodat de plechtigheid helemaal voldoet aan de wensen van het bruidspaar. Natuurlijk is het een officiële plechtigheid, maar dat sluit niet uit dat het warm en persoonlijk mag zijn. En dat is wat ik wil bereiken: een persoonlijke en onvergetelijke gebeurtenis. Als het bruidspaar de trouwzaal verlaat met een goed gevoel, heb ik ook een goed gevoel.

Je doet die dag maar één keer en ik zie het als een grote eer om er aan te mogen bijdragen die ene dag ook tot een onvergetelijke dag te maken.


Hopelijk tot snel,
Pieter Brouwer.

Deirdre den Brok-Schokking

Deirdre den Brok-Schokking

Het is een feest om een huwelijk te voltrekken. Ik vind het ontzettend leuk om kennis te maken met het bruidspaar. Om te ontdekken wie ze zijn en wat voor hen belangrijk is. Als de ceremonie aan de verwachting van het bruidspaar heeft voldaan – of zelfs hun verwachting heeft overtroffen – dan is mijn dag geslaagd. Mijn stijl van werken kan ik omschrijven met de volgende steekwoorden: verbinding, respect, informeel, humor.
Zelf ben ik ook getrouwd, heb twee kinderen en woon in Borculo. Daarvoor woonde ik op Terschelling waar ik met veel plezier Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ben geweest. Daarnaast werk ik voor mezelf als communicatietrainer en geef ik Franse les.
 

Afspraak persoonlijk gesprek

Na de huwelijksaangifte, krijgt u van ons een brief met daarin het telefoonnummer van de ambtenaar die uw huwelijk gaat voltrekken. U kunt dan een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek kunt u uw wensen kenbaar maken rondom de huwelijksvoltrekking.

Huwelijksaangifte 

Voordat u kunt trouwen moet u eerst huwelijksaangifte doen (in ondertrouw gaan). Lees hier meer over de huwelijksaangifte.