Gevonden of verloren voorwerp melden

Drukknop gevonden en verloren voorwerp melden

Heeft u iets gevonden of verloren? Kijk dan op de landelijke website Verloren of gevonden. Daar kunt u gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

Regelmatig worden er door ons "stationsfietsen" opgehaald. Dit zijn fietsen die een langere periode niet worden opgehaald. Bekijk de lijst met de stationfietsen.

Verloren voorwerp

• Bent u een voorwerp verloren? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl. Staat uw verloren voorwerp er niet bij? Blijf dan regelmatig op de website kijken. Iemand kan het voorwerp ook later vinden en/of aanmelden.
  • U kunt via verlorenofgevonden.nl melding maken van het verlies van een voorwerp. Deze melding wordt bij ons geregistreerd en de volgende werkdag gepubliceerd. Na het melden van het verlies van een voorwerp ontvangt u van ons een bevestiging van uw melding.
  • Melding maken van het verlies van een voorwerp kan ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • Telefonisch melden is tijdens openingstijden ook mogelijk via telefoonnummer 0545 – 250 250.

Vermissing reisdocumenten

Is uw Nederlandse paspoort kwijt of vermist? U hoeft niet meer eerst aangifte te doen bij de politie. Meld het verlies zo snel mogelijk bij ons. U kunt daar ook direct een nieuw document aanvragen.

Is er een vermoeden van misbruik? Dan wordt de politie ingeschakeld! Misbruik wordt streng aangepakt!

Let op: dit kunt u niet doorgeven via verlorenofgevonden.nl.

Gevonden voorwerp

• Heeft u een voorwerp gevonden? Dan bent u verplicht dit snel te melden bij de gemeente.
  • Dit doet u via verlorenofgevonden.nl. Deze melding wordt bij ons geregistreerd en de volgende werkdag gepubliceerd. Na het melden van een vondst ontvangt u van ons een bevestiging van uw melding.
  • Melding maken van het vinden van een voorwerp kan ook bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • Telefonisch melden is tijdens openingstijden ook mogelijk via telefoonnummer 0545 – 250 250.

Wat doet u met een gevonden voorwerp?

U mag het gevonden voorwerp naar het gemeentehuis brengen of thuis bewaren. U moet dit dan wel melden en bent u verplicht voor het onderhoud ervan te zorgen, zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert.

Wilt u eigenaar worden van een voorwerp als de eigenaar zich niet meldt?

• U kunt alleen eigenaar worden van een voorwerp wanneer u het gevonden voorwerp bij de gemeente gemeld heeft.
  • U wordt na 3 maanden eigenaar als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en als het voorwerp minder dan € 450,00 waard is.
  • U wordt na 1 jaar eigenaar als het voorwerp zich bij u thuis bevindt (ongeacht de waarde ervan) of als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en meer waard is dan € 450,00.

Meer informatie

Meer informatie over gevonden en verloren voorwerpen en uw rechten en plichten kunt u vinden op de pagina Verlorenofgevonden.nl > Wat zegt het wetboek.