Interactief Starters Café

De gemeente Berkelland wil werken vanuit de behoeften en energie in de samenleving. Verschillende inwoners hebben hun ideeën al zelfstandig of samen met de gemeente uitgewerkt tot een initiatief. We zetten deze initiatieven en ook andere samenwerkingsvormen met inwoners en maatschappelijke organisaties graag in de spotlights. Elke twee weken leest u iets over zo’n initiatief.

Deze week: Interactief Starters Café voor herhaling vatbaar

Meer dan 30 (startende) ondernemers waren aanwezig bij Studio 16 op het Interactieve Starters Café op 1 februari in Neede. Er waren korte presentaties van de Kamer van Koophandel (KvK), de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) en de gemeente Berkelland. De ondernemers waren stuk voor stuk enthousiast over de opzet van de avond. Het bleek een uitstekend netwerkmoment. Je spreekt elkaar onder het genot van een hapje en een drankje makkelijk aan. En de ondernemers konden met ingewikkelde vragen direct bij de Kamer van Koophandel, de Regionale Organisatie Zelfstandigen en het team Economische Zaken (EZ) van de gemeente Berkelland terecht. Kortom de avond was een succes en voor herhaling vatbaar.

Foto van starters café

Team EZ gemeente Berkelland

Het starterscafé was ook een goed moment om het Team EZ van de gemeente Berkelland voor te stellen. Ondernemers kunnen met vragen bij het Team EZ terecht via telefoon 0545-250 226. In samenwerking met de KvK en het ROZ kan de gemeente (startende) ondernemers helpen bij het beantwoorden van hun vragen of ze in contact brengen met instanties die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van ondernemers.

Wethouder Han Boer: “We moeten vanaf dag 1 met elkaar optrekken. Startende ondernemers krijgen vanaf nu dan ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de gemeente’’.

Team EZ

Het team Economische Zaken bestaat uit 3 medewerkers Harm ten Hoopen, Wouter Verdaasdonk en Sabine Tankink. Zij houden zich bezig met ondersteuning van de wethouder economische zaken, het Platform BV Berkelland, de bedrijfscontacten en projecten op het gebied van economische zaken. Doel van het team EZ is efficiënter en doelgerichter samen te werken met zowel grote als kleine ondernemers in Berkelland. Samen met de ondernemers een bijdrage leveren aan de lokale economie en daarmee aan de vitaliteit en leefbaarheid van de omgeving. Goede relaties met bestuurders, collegae, ondernemers, bedrijven, verenigingen enz. zijn hierbij van groot belang. Het team vormt de spil tussen (maatschappelijke) Organisaties, Ondernemers en Overheid.

Het telefoonnummer van team EZ is 0545-250 226. Heeft u vragen, dan kunt u ons via dit nummer bereiken. Mailen kan natuurlijk ook naar s.tankink@gemeenteberkelland.nl.