Week 20: Wat hoort er wel en niet in de glasbak?

In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de (nieuwe) afvalinzameling in de gemeente Berkelland.

Een paar maanden geleden hebben we in de tip van de week aandacht besteed aan de glasbak. Helaas worden er nog regelmatig autoruiten, spiegels of vazen naast de glasbak gezet.

Wat hoort er wel en niet in de glasbak?

Flessenglas -> Glasbak

Flessenglas kan in de ondergrondse glascontainers. Deze vindt u bij de verschillende supermarkten in uw woonplaats. Het glas wordt op kleur gescheiden: wit, groen en bruin.

In de afvalapp vindt u de locaties van de glascontainers bij u in de buurt.

Vlakglas -> grijze container of kringloop

We zien regelmatig vlakglas van (auto)ruiten, spiegels of vazen naast de glasbak staan. Dit glas hoort niet in de glascontainer! Vlakglas, spiegels en vazen kunt u gratis aanbieden bij kringloop Aktief in Groenlo. Ook kunt u het tegen betaling naar particuliere afvalbrengpunten brengen. Het mag ook in de grijze container.

glasbak

Kijk voor meer afvalscheidingstips ook op www.afvalscheidingswijzer.nl of kijk op de afvalapp van de gemeente Berkelland.