Vervanging mantelzorg

Donderdag 7 december ontvingen de eerste vrijwilligers van VIT-hulp bij mantelzorg het certificaat van de Basiscursus. Daarmee zijn ze voorbereid op de vrijwillige zorg die ze in de gemeente Berkelland gaan bieden zodat mantelzorgers af en toe een dagdeel de zorg aan hen kunnen overlaten.

Vrijwilligers met roos poseren voor de foto

Om de zorg goed te kunnen volhouden, is het voor mantelzorgers belangrijk om ook de gewone dagelijkse dingen te kunnen blijven doen. Daarbij kunnen ze hulp krijgen van een vrijwilliger. Hij of zij kan de zorg incidenteel of op een vast tijdstip in de week overnemen. Ook inwoners van Berkelland die geen mantelzorgers hebben kunnen een beroep doen op een vrijwilliger.

Goede voorbereiding

De afgelopen weken zijn de eerste vrijwilligers voorbereid op dit werk door het volgen van de Basiscursus van VIT. Ter bevestiging hiervan ontvingen ze het bijbehorende certificaat.

Bij dit vrijwilligerswerk worden ze begeleid door een vrijwillige coördinator en een medewerker van VIT.

Geïnteresseerd in dit vrijwilligerswerk?

Om de te verwachten vraag naar vrijwillige zorg te kunnen beantwoorden, zijn er meer vrijwilligers nodig. VIT is ook op zoek naar een vrijwillige coördinator. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend meer informatie krijgen over dit vrijwilligerswerk door te bellen naar (0544) 82 00 00. Meer informatie is tevens te vinden op www.vithulpbijmantelzorg.nl