Aansluiting Kerkdijk

Aansluiting Kerkdijk op bestaande N18 vanaf 20 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de kruising Kerkdijk/N18.

Vanaf maandag 20 november is de kruising van de Kerkdijk met de bestaande N18 definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Aan het begin van dit jaar is de Kerkdijk een stukje verlegd om deze via een nieuwe kruising met de nieuwe N18 aan te kunnen sluiten op de bestaande N18. De oude aansluiting verviel vanwege de bouw van de nieuwe fietstunnel op de plek van de aansluiting.

Fietsers kunnen wel gebruik maken van kruising

Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de kruising Kerkdijk/N18. Zij worden, op het moment dat er bouwverkeer op de nieuwe N18 rijdt, met verkeersregelaars over de kruising met de nieuwe N18 (bouwweg) geleid totdat ze door de nieuwe fietstunnel kunnen.

Fietstunnel waarschijnlijk eind januari 2018 gereed

De afsluiting is nodig om de nieuwe N18 ter hoogte van de Kerkdijk definitief te maken. In de tussentijd gaan de werkzaamheden aan de fietstunnel door. De verwachting is dat deze fietstunnel eind januari 2018 gereed is, waardoor fietsers de nieuwe N18 ongelijkvloers kunnen kruisen.

Informatieavond op 30 november in Eibergen

De komende periode verandert er veel rondom de verkeerssituatie Eibergen. Daarom organiseert Noaber18 op 30 november een informatieavond in Eibergen (locatie nog niet bekend). Daar kunt u vragen stellen over uw persoonlijke situatie en hoe u straks van A naar B komt.