Videoverslag "Week van Erfgoed en Ruimte"

Wat er allemaal gebeurt in de Achterhoek en wat je daarmee kunt doen, dat hebben zeven gemeenten laten zien. Ze gingen op zoek naar de identiteit van de Achterhoek in de Week van Erfgoed en Ruimte die van 25 tot en met 29 september werd georganiseerd.

Foto van Susan Waanders, Theatermaker

Borculo

De leefbaarheid van Borculo was het thema voor de dinsdag. Onder het motto ‘Met de wind met’ is vanuit de Joriskerk gekeken naar het verhaal van de stormramp en of dit verhaal kan bijdragen aan een verbetering van de leefbaarheid in de Berkelstad. Dat is niet alleen gedaan vanuit de beschreven bronnen en de nog aanwezige gebouwen, maar de Jorisschool maakte een locatietheater over de stormramp.
Foto van jongeren voor een huisDe samenleving verandert en de gemeente (samen met andere overheden) maakt steeds meer samen met experts en burgers een plan. De opbrengst van die dag worden nu door verschillende partijen uitgewerkt. Dat kan dan ook meteen met elkaar getoetst worden. Alle gemeenten ontdekten tijdens het project welke kwaliteiten hun gebied heeft. En we zagen interne netwerken ontstaan, waarbij mensen elkaar ineens wisten te vinden.

Meer over de week kunt u lezen op de website www.weer-achterhoek.nl.

Videoverslag

Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek

Ook de komende jaren werken de gemeenten samen op het gebied van toerisme, educatie, participatie en cultuur, via het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. Kijk op www.cultuurenerfgoedpact-achterhoek.nl