Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Deklaag voor nieuwe N18

Nog 4 weken voordat we over de nieuwe N18 kunnen rijden. Vanaf 3 april 2018 is er begonnen met het bijna laatste hoofdstuk van dit grote project: het aanbrengen van de bovenste laag asfalt (deklaag) over de hele nieuwe N18. Drie weken lang wordt er doordeweeks dag én nacht doorgewerkt om zo’n 23 kilometer nieuwe N18 van een deklaag te voorzien.

Machines leggen 's nachts een nieuwe asfaltlaag

De afgelopen weken zijn steeds meer kruisende nieuwe viaducten, bruggen en fietstunnels opengesteld voor het verkeer. Nu is het (bijna) laatste hoofdstuk aan de beurt.

Asfalttrein

De asfalttrein start in Haaksbergen en Enschede en zo wordt in drie weken tijd langzaam richting Eibergen gewerkt. In deze drie weken wordt doordeweeks dag én nacht doorgewerkt.

Aan- en afvoerroute bouwverkeer

Het asfalt komt vanaf de asfaltcentrale in Doetinchem. Het wordt aangevoerd via de N18 bij Groenlo. Bij de nieuwe aansluiting De Laarberg verlaat het bouwverkeer de N18 en rijdt dan verder via de parallelweg (voormalige N18/Groenloseweg) waar ter hoogte van de Borckinkweg een uitvoeger naar de nieuwe N18 is gemaakt voor het bouwverkeer. Vanaf daar rijden de vrachtwagens over de nieuwe N18 naar de locatie waar op dat moment de asfalttrein zich bevindt. Lege vrachtwagens rijden dezelfde weg in tegengestelde richting weer terug richting Doetinchem.

Vrachtwagens lossen het asfalt op de nieuwe weg

En na het aanbrengen van al het asfalt?

In het laatste weekend van april wordt de bestaande N18 én het stukje nieuwe N18 in Groenlo/Eibergen voor de allerlaatste keer afgesloten. Dan worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd om de nieuwe N18 in zijn geheel veilig open te stellen op 2 mei 2018. In de maand(en) erna worden de laatste restpunten weggewerkt op het onderliggend wegennet (kruisende wegen).

Dinsdag 1 mei 10.00-16.00 uur open dag, 2 mei is de weg open

Vanaf woensdag 2 mei 2018 kunt u gebruik maken van de nieuwe N18! Op dinsdag 1 mei is er van 10.00 – 16.00 uur een open dag voor de omgeving, georganiseerd door Rijkswaterstaat. Meer informatie hierover leest u binnenkort op www.rws.nl/nieuwetwenteroute.