Een gezondere sportkantine

De gemeente Berkelland is op zoek naar sportverenigingen die een gezonder assortiment in de kantine aan willen bieden. Eén koploper ontvangt advies en begeleiding van Team:Fit om de stap te zetten naar een gezondere sportkantine. Door een samenwerking tussen Team:Fit en Achterhoek in Beweging ontvangt in elke gemeente één sportvereniging extra ondersteuning.

Groep mensen in kantine met nominatie

De kantine is de plek waar leden van sportclubs vaak voor en na een training of wedstrijd te vinden zijn.  De kantine vormt het sociale kloppende hart van een vereniging. Veel leden en bezoekers nemen dan iets te eten en te drinken. Patat, snoep, chips, frisdranken en bier zijn vaak in het assortiment te vinden. Een gezonde keuze is vaak niet makkelijk te maken. Dat is opmerkelijk, want het blijkt dat bezoekers best wel een gezondere keuze willen maken.

Geen verbod op patat

Steeds meer sportclubs hebben het stimuleren van een gezondere leefstijl op de agenda staan. Team:Fit helpt sportclubs en -accommodaties bij het gezonder maken van hun kantine. Niet door de patat te verbieden, maar door daarnaast iets gezonds aan te bieden en dat goed zichtbaar te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze.

Samen aan de slag met Team:Fit

Voor één koploper in de gemeente Berkelland is er gratis ondersteuning van een Team:Fit Coach. Samen met de club gaat de Team:Fit Coach aan de slag met het stap voor stap gezonder maken van de kantine. Er zijn al meer dan 1200 sportkantines door heel Nederland aangesloten bij Team:Fit. Zij zetten allemaal stappen op weg naar een gezonder aanbod.

Nomineer jouw vereniging

Wil je met jouw club of accommodatie ook aan de slag met gezondere voeding in de kantine? Stuur dan voor 25 mei een e-mail naar josien.terbeek@achterhoekinbeweging.nl. Geef in een korte motivatie aan waarom jullie vereniging de koploper in Berkelland moet zijn. Op 1 juni ontvangen alle uitgekozen Achterhoekse koplopers een bericht. Voor alle koplopers in de Achterhoek is er op maandag 18 juni een gezamenlijke kick-off.

Logo team:Fit

Team:Fit: samenwerken aan gezondere sportkantines

Achterhoek in Beweging werkt samen met Team:Fit om samen met sportverenigingen en sportaccommodaties te werken aan een gezondere leefstijl bij de jeugd. Team:Fit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Dat doen zij samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.

www.teamfit.nl

Achterhoek in Beweging Gezonde Jeugd

Het realiseren van gezondere sportkantines is een activiteit vanuit Achterhoek in Beweging Gezonde Jeugd. Vanuit dit programma zetten de acht Achterhoekse gemeenten zich in om de jeugd gezond op te laten groeien. De Achterhoekse gemeenten, GGD Noord- en Oost- Gelderland, Caransscoop en de Gelderse Sport Federatie werken samen om gezond eten en bewegen aantrekkelijk te maken voor de jeugd. De belangrijkste doelstelling is om de stijging van overgewicht bij de jeugd te stoppen.

www.achterhoekinbeweging.nl