Erepenning voor FC Eibergen

Burgemeester Joost van Oostrum heeft op donderdag 26 april 2018 een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan voetbalvereniging FC Eibergen.
De uitreiking gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in het clubgebouw aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen.

Logo FC EibergenFC Eibergen is een bruisende vereniging met op dit moment ruim 1100 leden. Het maakt sinds 1974 gebruik van de velden op sportpark 'De Bijenkamp' in Eibergen. In het seizoen 2014-2015 is het complex grondig gerenoveerd. Door een goede organisatie en met behulp van vele vrijwilligers is er een nieuw clubgebouw gerealiseerd. Ook het gebouw d'n Iemhof is in zijn geheel aangepakt tot kleedkamerfaciliteit. De accommodatie beschikt verder over een compleet nieuwe tribune aan de overzijde van het clubgebouw. Voor de zaalvoetbalactiviteiten maakt de vereniging gebruik van sporthal 'De Pickerhal', dat in het centrum van Eibergen staat.

KNVB: Speciale wedstrijden

De vereniging wordt met enige regelmaat door de KNVB benaderd voor het organiseren van onder andere speciale wedstrijden, evenementen en bekerfinales amateurvoetbal jeugd. Zo heeft de vereniging haar velden beschikbaar gesteld voor de wedstrijden van EK vrouwen onder de 19 jaar.

Bijzondere historie

Voetbalvereniging FC Eibergen kent een bijzondere historie van samenwerking en samensmelting met andere sportclubs. De verenigingen van destijds hebben toen al begrepen dat je samen sterker staat. Officieel is Voetbalvereniging FC Eibergen opgericht op 1 juli 2006. Het is ontstaan uit de voetbalverenigingen SC Eibergen en CSV SSSE. SC Eibergen is opgericht op 1 april 1971 vanuit een fusie van Eibergse Boys (opgericht 24 april 1918) en SV DES (opgericht 14 mei 1945). CSV SSSE is opgericht op 31 mei 1934. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken is toen in de statuten vastgelegd dat de oprichtingsdatum voor jubilea en dergelijke 24 april 1918 wordt gehanteerd.

uitreiking erepenning