Gezocht: vrijwillige coördinator

VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Berkelland door het inzetten van vrijwilligers. Voor de begeleiding en coördinatie van dit vrijwilligerswerk is VIT op zoek naar een vrijwillige coördinator.

Jongeman duwt oudere man in rolstoel

Door de inzet van een vrijwilliger heeft een mantelzorger even tijd voor zichzelf. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. De ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers is in handen van vrijwillige coördinatoren die daarbij ondersteund worden door de consulent van VIT. Voor de gemeente Berkelland is VIT op zoek naar een enthousiaste vrijwillige coördinator.

Wat kunt u verwachten?

Als vrijwillige coördinator regelt en voert u intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en doet u de matching. U biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met een andere vrijwillige coördinator en met de mantelzorgconsulent.

Bent u onze nieuwe vrijwillige coördinator?

Bent u een aantal uren per week beschikbaar voor dit werk en woont u in de gemeente Berkelland? Kunt u goed met mensen omgaan? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u!

Wat krijgt u ervoor terug?

Waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe ‘vrijwillige’ collega’s, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen. VIT zorgt er namelijk voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kunt u met regelmaat deelnemen aan gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd of wilt u graag wat meer informatie neemt u dan contact op met VIT. Ook als u geïnteresseerd bent in het reguliere vrijwilligerswerk; er zijn altijd vrijwilligers nodig! VIT is bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur op telefoonnummer 0544 - 82 00 00 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.