Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Militaire oefeningen

Het ministerie van Defensie houdt van 16 tot en met 20 april 2018 twee militaire oefeningen. Daarbij doen ze ook de gemeente Berkelland aan.

Twee oefeningen

Het ministerie van Defensie houdt van 16 tot en met 20 april 2018 een militaire oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Apeldoorn, Hengelo, Lichtenvoorde , Doetinchem en Rheden. Er doen 23 militairen, 6 Fenneks (pantserwagens) en 4 bedrijfswagens mee.

Ook wordt er van 16 t/m 19 april 2018 een militaire oefening gehouden in het gebied tussen Zutphen, Goor, Haaksbergen, Groenlo en Dieren. Hieraan doen 35 militairen, 8 Fenneks en 2 bedrijfsauto’s mee. Deze oefening zal vooral tijdens de duisternis plaatsvinden.

Doel oefening

In bovengenoemde periode oefenen de militairen verschillende zaken, zoals verkennen van het terrein, verplaatsingen, inrichten observatieposten, kaartstudie en algemene militaire basisvaardigheden. De militairen verplaatsen zich tussen de militaire oefenterreinen te voet en met voertuigen. De militairen en de voertuigen verplaatsen zich bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Gebruik van wegen en terreinen

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. De eenheid vraagt van te voren aan de eigenaren/beheerders toestemming voor het gebruik van particuliere terreinen of objecten. Er zal alles aan gedaan worden om overlast en hinder aan burgerverkeer te voorkomen.

Schade?

Is er, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA  Utrecht, telefoon 030-2180420.