Vrijwilliger in het zonnetje

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Deze maand: Linda Garretsen
Maatje van migranten en statushouders.

wethouder Marijke van Haaren overhandigt taart aan Linda Garretsen

Deze maand ging Wethouder Marijke van Haaren samen met Gerda van de Scheur van het Voormekaar team Borculo op bezoek bij Linda Garretsen. “We hebben Linda overvallen op woensdagmiddag toen ze net haar drie zoontjes van school had gehaald.” Naast haar drukke bestaan als docent beeldende vorming op het Staring College in Lochem, haar eigen Talenten Atelier en een jong gezin weet ze toch een aantal uren per week vrij te maken voor vrijwilligerswerk. “Jonge inspirerende mensen zoals Linda zijn onmisbaar in onze samenleving. Ze staat klaar voor anderen zonder enige belemmeringen van haar eigen drukke leven. Dat is voor velen zeker niet vanzelfsprekend. Dat vinden wij een compliment waard en daar hoort taart en bloemen bij!”, aldus wethouder Marijke van Haaren.

Maatje van migranten en statushouders

Linda heeft zich enkele jaren zelf aangemeld bij de Gemeente Berkelland als vrijwilliger. “Ik heb dat gedaan op het moment dat de vluchtelingenstroom heel heftig was. Toen ik de beelden zag, dacht ik alleen maar, je zou er maar lopen met je gezin. Wat wij hebben is heel vanzelfsprekend maar tegelijkertijd ook heel kwetsbaar.” Het eerste maatje van Linda was Fadiya. Zij heeft reuma en is slecht ter been. Om zelfstandig boodschappen te kunnen doen in het centrum, was een speciale driewieler van belang. “Helaas had de gemeente Berkelland geen financiële middelen beschikbaar en Fabia zelf ook niet. Middels crowdfunding heb ik het geld voor haar verzameld en een goede tweedehands driewieler voor Fabia geregeld.” Momenteel helpt Linda twee meiden van achttien jaar uit Eritrea met schoolwerkzaamheden, Nederlandse taal en andere praktische zaken. “Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen en het verschil te kunnen maken. Het vergroot mijn wereld en het is ontzettend waardevol.”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op die manier willen wij laten zien dat wij vrijwilligerswerk waarderen. Kent u ook iemand die vrijwilligerswerk doet? En die het verdient om eens verrast te worden? Geef hem of haar op en wie weet: bellen we binnenkort aan! U kunt een vrijwilliger bij Voormekaar Berkelland opgeven via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net

Vrijwilligerswerk doen?

Wilt u zelf ervaren hoeveel voldoening het geeft om vrijwilligerswerk te doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net .