Augustus

• Geen avonddienst Publiekswinkel in bouwvakvakantie

09 augustus 2018

Op 15 augustus 2018 is de Publiekswinkel ’s avonds niet geopend. U kunt dan tussen 17.00 en 19.00 uur NIET bij ons terecht.

• Programma Zomertoer Berkelland

09 augustus 2018

In Berkelland is er voor kinderen van alles te doen deze zomer. Benieuwd wat er de komende weken op het programma staat? Per grote kern een actueel overzicht.

• Berkelfestival 2018: 24, 25 en 26 augustus

09 augustus 2018

Een parelsnoer van activiteiten vindt er plaats op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018.

• Mogelijkheden Starterslening

16 augustus 2018

• Caravan niet te lang aan openbare weg

16 augustus 2018

In de vakantieperiode halen veel inwoners de caravan of kampeerwagen weer ‘van stal’ om op vakantie te gaan.

• Nieuwe commissaris van de Koning

17 augustus 2018

De provincie Gelderland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning per 1 februari 2019. Aan de hand van 7 vragen op www.geldersecommissaris.nl kunnen inwoners van Gelderland aangeven wat ze belangrijk vinden aan deze persoon.

• Houdt rekening met elkaar

17 augustus 2018

Vakantietijd en het weer is prachtig. Tijd om lekker buiten te leven. De tuin in, vrienden of familie uitgenodigd, barbecue aan, wijntje, biertje, frisje, muziekje op de achtergrond, de kinderen zijn aan het spelen.. Allemaal erg gezellig natuurlijk..wie wil dat nou niet? Echter, bij de buren kan uw gezellige etentje wel als overlast overkomen.

• Seniorenhuisbezoeker op pad

17 augustus 2018

De seniorenhuisbezoeker gaat in oktober weer op pad. Onder het motto ‘Kleine moeite, groot plezier’ start Voormekaar weer met speciale huisbezoeken aan senioren.

• ZOOV School is er klaar voor

17 augustus 2018

De zomervakantie zit er bijna op. Ook in het nieuwe schooljaar brengt ZOOV School leerlingen uit de Achterhoek naar school.

• Buslijn 199 tijdelijk aangepast

17 augustus 2018

Op woensdag 22 en donderdag 23 augustus 2018 rijdt het dahliacorso door Rekken. Dat betekent dat bus 199 Eibergen-Rekken-Haaksbergen op enkele ritten wordt geschrapt of omgeleid.

• Blijverslening voor aanpassen woning

17 augustus 2018

Natuurlijk blijven steeds meer ouderen langer in hun eigen woning wonen. Dat is een goede zaak! Het kan gebeuren dat de woning aangepast of verbouwd moet worden om dit mogelijk te maken. In de praktijk kan het best lastig zijn om hiervoor geld te lenen. Dan kan de zogenoemde Blijverslening uitkomst bieden!

• Informatiebijeenkomst Geurbeleid

17 augustus 2018

Vooruitlopend op de behandeling door de gemeenteraad van het rapport ‘Veehouderijen, geur en mogelijke effecten van andere geurnormen’, vindt op 28 augustus 2018 om 19.30 uur in het restaurant van het gemeentehuis, Marktstraat 1 in Borculo een informatiebijeenkomst plaats.

• Informatiebijeenkomst Geurbeleid

• Vrijwilliger Nancy Brocks

17 augustus 2018

Deze maand verraste Wethouder Marijke van Haaren-Koopman samen met collega’s van het Voormekaar team, Nancy Brocks vrijwilliger van Werkgroep Integratie Neede.

• Berkelfestival: doe mee!

17 augustus 2018

Op 24, 25 en 26 augustus 2018 vindt het Berkelfestival plaats: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden. Ga ook op ontdekkingstocht door het gebied en laat je verrassen door een stroomversnelling van activiteiten!

• Mogelijkheden starterslening

24 augustus 2018

Of je nu jong bent en nog thuis woont, pas sinds kort of al tijden huurt: de huizenmarkt in de Achterhoek biedt kansen. De gemeente Berkelland wil starters ondersteunen door het verstrekken van een Starterslening voor de aankoop van een bestaande woning.

• Vacatures welzijnsraad

24 augustus 2018

De gemeente Berkelland zoekt leden voor de Welzijnsraad. De Welzijnsraad is de adviesraad van de gemeente voor welzijn in meest brede zin. De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet vallen hier ook onder.

• Handwerkspullen gezocht

24 augustus 2018

De Werkgroep Integratie Neede (WIN) is in februari gestart met het aanbieden van een naaicursus voor statushouders. Vanwege het grote enthousiasme van de statushouders worden er inmiddels ook diverse handwerkcursussen aangeboden.

• Ontsluiting Russchemors

24 augustus 2018

Op donderdag 6 september 2018 vindt een openbare informatieavond plaats bij Grand Café De Hofmaat aan de Hofmaat 4 in Neede. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.00 uur. De avond wordt georganiseerd door de Gemeenschapsraad Neede, de ondernemersvereniging Neede en D66 Berkelland.

• Ouderbijeenkomsten van start

24 augustus 2018

Het Preventie Platform Jeugd organiseert voor ouders van pubers vijf ouderbijeenkomsten over ‘Omgaan met pubers’. De bijeenkomsten zijn op donderdag 6, 13, 20 en 27 september en donderdag 4 oktober 2018. U wordt op alle avonden verwacht. Tijd : 19.30 - 21.30 uur.

• Kind naar voortgezet onderwijs?

24 augustus 2018

Een nieuw schooljaar staat voor de deur. Veel kinderen gaan voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Dat is vaak een spannende tijd, voor kinderen én voor ouders. Nieuwe school, nieuwe vrienden, en nieuwe verleidingen. Zoals alcohol en tabak. Hoe gaat u het gesprek hierover aan met uw kind?

• Shoppen bij de brandweer

24 augustus 2018

Wist je dat je bij een woningbrand gemiddeld 3 minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen?! Lukt je dat? Wat moet je daarvoor doen? Om hier achter te komen kun je vanaf 4 september tot en met 13 oktober 2018 terecht in de ‘Three Minute Store’ van brandweer Noord- en Oost-Gelderland in Eibergen.