Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Berkelfestival 2018: 24, 25 en 26 augustus

Een parelsnoer van activiteiten vindt er plaats op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018.

Naast deze sportieve en grensoverschrijdende activiteit is er veel te doen. Aan de hand van de pijlers Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud!

 

Kano mee met een grensoverschrijdende toertocht

De 3e Berkelcompagnie organiseert de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht, waarbij Nederlandse en Duitse deelnemers de Berkel afvaren. Deelnemers zijn van harte welkom om mee te gaan op dit unieke avontuur. De start is op zaterdag 25 augustus in Vreden of Ellewick, waarna kan worden overnacht in Borculo. Op zondag 26 augustus finishen deelnemers in Zutphen. Een dag mee kanoën kan ook.

De afstand is tussen de 25 á 30 kilometer per dag. De Berkel Kanorally is dus voor de geoefende kanoërs. Ga je ook graag een sportieve uitdaging aan? Schrijf je dan nu in en wordt kano held van de Berkel! Kijk op www.berkelfestival.eu/berkel-kanorally/ voor alle informatie. Inschrijven kan tot en met 18 augustus 2018.

Heb je geen kano? Geen zorgen, ook de Berkel Kanoverhuurders werken mee, waaronder Fiets en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld). 

Nederland en Duitsland strijden met elkaar op het traject Rekken-Eibergen: Rafta Regatta!

Op 25 augustus gaan vier Nederlandse en vier Duitse teams de strijd met elkaar aan in een raft race op de Berkel: de Raft Regatta! De teams strijden voor de titel op het traject van Rekken naar Eibergen (circa 8 kilometer). Per team zijn er negen deelnemers. Op echte Spreu boten gaan deelnemers te water. Heeft u een goed team? Dan kunt u nog mee strijden in deze unieke race op de Berkel! Teams kunnen zich melden bij de organisator van de race: Ultimate Adventures!

 

De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland.

 

Kijk voor meer informatie op:
Website: www.berkelfestival.eu

Facebook: www.facebook.com/Berkelfestival/
Instagram: #Berkelfestival