Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Kies je Unieke Sport

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt; met sport zorgen we er samen voor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in onze samenleving. Achterhoek in Beweging zet zich met het platform Uniek Sporten Achterhoek in voor sport voor Achterhoekers met een beperking.

Twee meisjes op de judomat

Om hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, wordt in 2019 het sportstimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport' georganiseerd. Sportaanbieders in de Achterhoek kunnen zich hiervoor tot eind januari 2019 aanmelden via www.kiesjeuniekesport.nl.

Steeds meer sportaanbieders met goede sportmogelijkheden

Alexander Tempels, coördinator van het platform Uniek Sporten Achterhoek: “In de Achterhoek kennen we veel mensen met een beperking en gelukkig ook steeds meer sportaanbieders die hen goede sportmogelijkheden bieden. Met ons sportloket brengen we hen bij elkaar”. Op www.unieksporten.nl zijn dankzij de inspanningen van de coördinator en lokale organisaties zoals de Sport Federatie Berkelland en Beweeg Wijs inmiddels meer dan veertig Achterhoekse sportaanbieders te vinden. Dit is een mooi aantal, maar er zijn waarschijnlijk veel meer Achterhoekse sportaanbieders die iets moois aan sporters met een beperking kunnen bieden. Ook bestaat de overtuiging dat er veel meer mensen met een beperking zijn, die maar wat graag in beweging komen!”

Sportstimuleringsproject ‘Kies je Unieke Sport’

Kies je Unieke Sport betreft een sportcursus van drie trainingen voor mensen met een beperking, georganiseerd door sportaanbieders in de Achterhoek. Naast de kans om de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders en het sportaanbod, is ‘Kies je Unieke Sport’ ook bedoeld om de sportparticipatie te verhogen en te stimuleren. Slechts 34% van de mensen met een beperking sport wekelijks, tegenover 59% van de mensen zonder beperking. Met ‘Kies je Unieke Sport’ kunnen mensen met een beperking een korte sportcursus volgen; een laagdrempelige manier om te ontdekken wat ze leuk vinden!” 

Deelname sportaanbieders

Sportaanbieders die deel willen nemen, organiseren in april/mei 2019 één of meerdere sportcursussen voor mensen met een beperking. De invulling van de cursus is volledig aan de sportaanbieder. Je kunt de unieke sporters aan laten sluiten bij een bestaande trainingsgroep of een nieuwe beginnersgroep oprichten. Ook bepaal je als sportaanbieder zelf op welke dagen en tijden de trainingen plaatsvinden in de periode april/mei 2019. De coördinatie, communicatie en promotie van 'Kies je Unieke Sport' ligt in handen van het platform Uniek Sporten Achterhoek. Ook werven zij deelnemers. Deelnemers kunnen zich via het platform inschrijven vanaf februari 2019”.

Aanmelden als sportaanbieder via kiesjeuniekesport.nl

Sportaanbieders in Berkelland die deel willen nemen aan het sportstimuleringsproject Kies je Unieke Sport, kunnen zich inschrijven via www.kiesjeuniekesport.nl. Voor eventuele vragen kan contact opgenomen worden met de coördinator Alexander Tempels via alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of 06 - 28 06 21 14. Hoe meer sportaanbieders, hoe beter. Want samen brengen we de Achterhoek graag in beweging. Ook voor mensen met een beperking!”

Meer informatie

Heb jij specifiek een vraag over het aanbod voor ‘Uniek Sporten’ in de gemeente Berkelland? Wellicht kan de Sport Federatie Berkelland je ook helpen! Kijk op www.sportfederatieberkelland.nl of neem contact op via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545 - 476 727.