Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje

Deze maand verraste wethouder Marijke van Haaren Paulien Storteler-Klein Gunnewiek uit Beltrum. Donderdagavond 6 december ging Paulien naar haar vrienden in Eibergen om alle reanimatiespullen terug te brengen voor de cursussen die ze 38 jaar lang heeft gegeven. Nietsvermoedend werd er een kopje koffie gedronken en daar stond opeens Marijke van Haaren met een bos bloemen en taart! “Deze taart en bloemen komen wij voor jou brengen Paulien, want dankzij jou ziet de wereld er een stukje mooier uit”, aldus de wethouder.

vrijwilliger in het zonnetje

Reanimatietraining 38 jaar lang, vele levens zijn gered!

Ria Hagens van Stichting Reanimatie Onderwijs Eibergen heeft Paulien opgegeven om in het zonnetje te worden gezet. “Wij vinden het heel jammer dat Paulien stopt na 38 jaar als instructeur. Op vrijwillige basis heeft ze jarenlang reanimatiecursussen- en herhalingslessen verzorgd in Eibergen, Beltrum en Rekken. In het begin was dit de werkgroep reanimatie van het Rode Kruis.”

“Ik ga stoppen, omdat er nieuwe cursussen gevolgd moesten worden en omdat ik ook een andere invulling heb gevonden, zoals oppassen op mijn kleinkinderen”, zegt Paulien. “Maar ik heb het heel fijn gevonden om iets te kunnen betekenen voor anderen. Ik vind dat je iets voor elkaar moet over hebben, dat zit ook wel in mij.”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort bij deze vrijwilliger aan de deur.

Wilt u net als Paulien reanimatie instructeur worden? Dit kan bij Stichting Reanimatie Onderwijs Eibergen. Wilt u via een andere weg iets voor een ander doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net (Klik op het betreffende Vrijwilligerspunt).