Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilligers met een luisterend oor gezocht

Een luisterend oor bieden en openstaan voor de dingen die er voor de ander werkelijk toe doen. Is dit wat u zoekt in vrijwilligerswerk, dan is maatje worden bij ‘Ruimte voor anderszijn’ misschien wel iets voor u. Benieuwd wat dit vrijwilligerswerk inhoudt en wat er van u verwacht wordt? Lees dan het volgende verhaal van Marijke (fictieve naam).

maatje

Marijke heeft een moeilijke jeugd gehad en ook haar huwelijk kende problemen. Er was een moment dat ze het leven niet meer aankon en hulp kreeg van GGNet. Nu woont ze alleen en voelt zich vaak onzeker en eenzaam. Met haar volwassen kinderen heeft ze - door alle omstandigheden - weinig contact.
Sinds een tijd heeft ze een maatje van ‘Ruimte voor anderszijn’. Bij deze vrijwilliger kan ze haar verhaal kwijt, haar verdriet, maar ook de lichtpuntjes die er zijn nu ze bijvoorbeeld de kleinkinderen af en toe ziet, of een praatje maakt met de nieuwe buren.
Marijke en haar maatje houden beide van koken en delen met elkaar recepten. Marijke is blij met het bezoek van haar maatje: “Voor jou doe ik er toe”, zegt ze. Heel geleidelijk aan groeit ook haar vertrouwen in haarzelf en in haar eigen kunnen.

Maatje zijn in de praktijk

Het maatjesproject ‘Ruimte voor anderszijn’ telt in de gemeente Berkelland op dit moment 15 deelnemers en 11 vrijwilligers. Vanwege de toename van het aantal deelnemers zijn zij op zoek naar vrijwilligers. Gemiddeld vraagt dit vrijwilligerswerk 2 á 3 uur per maand. De dag en het tijdstip kunt u zelf bepalen in overleg met de deelnemer. Als vrijwilliger krijgt u begeleiding van de coördinator. Daarnaast zijn er terugkomavonden waar thema’s aan bod komen en vrijwilligers met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Natuurlijk ontvangt u ook een reiskostenvergoeding.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen ? Neem dan contact op met Janine Meeuwsen, coördinator van het maatjesproject in Oost-Gelderland; via 06-20029122 of
oost-gld@ruimtevooranderszijn.nl.