Weer subsidie Achterhoek Bespaart

Er is opnieuw subsidie beschikbaar voor de isolatie van particuliere koopwoningen, De regeling ‘Achterhoek Bespaart’ biedt huiseigenaren de mogelijkheid om maximaal 500 euro subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun woning.

Man isoleert woning

Isolatie van uw woning betekent direct energie besparen

Terugwerkende kracht tot 1 oktober 2018

De subsidie is beschikbaar voor dak-, gevel- of vloerisolatie en het plaatsen van HR++ glas. Vraagt u samen met minimaal zes buren of wijkbewoners tegelijk subsidie aan? Dan komt u zelfs in aanmerking voor een bonus en kan de subsidie oplopen tot 750 euro. De regeling gaat - met terugwerkende kracht – in vanaf 1 oktober 2018.

Welke voorwaarden zijn van toepassing?

• Subsidie is alleen voor eigen woningen in de gemeente Berkelland met een woonbestemming Subsidie wordt verstrekt voor het aanbrengen van dak-, gevel- of vloerisolatie of het vervangen van glas door HR++ glas.
  • Subsidie is maximaal 500 euro bij minimale besteding van 1.500 euro. Anders is de subsidie maximaal 1/3 van de totale kosten. Een burenbonus geldt als zes aanvragen uit de gemeente tegelijk worden ingediend. Het subsidiebedrag kan dan maximaal 750 euro worden. Minimale besteding moet dan wel 2.250 euro zijn
  • De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in de periode van 1 oktober 2018 tot en met 31 december 2019 (de factuurdatum is hierbij bepalend)
  • Aanvragen moeten voor 31 december 2019 zijn ingediend
  • De regeling duurt totdat het beschikbare budget op is
  • Het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ is van toepassing

Aanvragen via formulier op www.gemeenteberkelland.nl

Het aanvragen van de subsidie kan heel eenvoudig. Het aanvraagformulier vindt u hier en kan met DigiD van achter de computer worden ingevuld. Mocht u niet in het bezit zijn van een computer dan kunt u contact opnemen met onze Publiekswinkel, telefoon 0545-250 250. Zij helpen dan bij het digitaal invullen.

Advies nodig?

Hulp nodig bij het  kiezen welke isolerende maatregel(en) het best passen bij uw woning, wensen en mogelijkheden? Dan kunt u terecht bij het Verduursaam energieloket. Kijk op  www.verduursaamenergieloket.nl of bel 0314-820360.