Belastingaanslag 2018 komt eraan

De gemeentelijke belastingaanslag 2018 komt eraan. Eind februari in uw brievenbus, digitaal al rond 9 februari.

Logo GBT

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus. Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze rond 9 februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT).

Informatie

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de kosten voor de onroerende zaakbelasting (op basis van de WOZ-beschikking), de afvalstoffenheffing en de rioolheffing. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u een antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket van het GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met het GBT via het telefoonnummer 053-4815888 of via de overige contactgegevens die op de voorzijde van de aanslag vermeld staan.

Wilt u bezwaar indienen? Bel dan eerst even met het GBT

Wanneer u vindt dat deze aanslag of de WOZ-beschikking onjuist is, bel dan eerst met het GBT. Zij nemen uw bezwaar met u door en helpen u graag verder. Bezwaar maken kan tot zes weken na dagtekening van de aanslag.

Liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot uw post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties, waaronder de aanslag gemeentelijke belastingen van het GBT. Als u zich al heeft aangemeld, ervaart u nu al het gemak er van. Nog niet aangemeld, maar wilt u de aanslag wel digitaal ontvangen? Dat kan via www.mijnoverheid.nl.