Binnen één week vergunning

Binnen één week vergunning voor erfafscheiding, erker of dakkapel.

Bent u van plan om een bouwaanvraag in te dienen voor een erfafscheiding, erker en/of dakkapel? Check dan of uw bouwplan in aanmerking komt voor de versnelde procedure, zodat u binnen één (werk)week over deze vergunning beschikt.

Voorbeelden van een erfafscheiding
Deze erfafscheidingen voldoen aan de voorwaarden, ze hebben namelijk een open, vriendelijke en groene uitstraling.

Bij de inwoners van Berkelland bestond de wens om de aanvraagprocedure voor eenvoudige bouwwerken te versnellen. Want dat kostte eerder zes tot acht weken. Om een versnelde aanvraag te doen is het wel een vereiste dat de aanvraag goed te beoordelen (ontvankelijke) moet zijn en aan de volgende voorwaarden moet zijn voldaan:

Voorwaarden
Het is het niet mogelijk om een versnelde aanvraag te doen voor een erfafscheiding, erker of dakkapel wanneer de woning in een woongebied ligt die nog in ontwikkeling is, zoals de Berg in Neede, en waarvoor een beeldkwaliteitsplan geldt.

Patricia Hoytink-Roubes
Wethouder Patricia Hoytink-Roubos:  
“Regels worden vaak als een belemmering beschouwd. Dat zien we overal in het land. Daarom proberen we ze zo veel mogelijk te beperken. Daar waar toch regels nodig zijn, zoals bij een bouwaanvraag, willen we dit zo snel mogelijk afwikkelen voor onze inwoners. In Berkelland willen we de procedure versnellen en hiermee tegemoet komen aan de wens van inwoners en ondernemers”.

De voordelen van deze loketvergunning:

  • In 5 werkdagen
  • Geen kosten welstand