Vrijwillige taalmaatjes

Het TAALcafé Borculo bestaat 1 jaar en begeleidt en ondersteunt niet Nederlandstalige inwoners van Borculo en omstreken bij het beter begrijpen, spreken en toepassen van de Nederlandse Taal. Het TAALcafé Borculo is op zoek naar vrijwillige taalmaatjes.

Om de doelstelling van het TAALcafé te realiseren, hebben zij contacten en werken zij samen met het “Taalhuis Oost-Achterhoek”, Vluchtelingenwerk Nederland, de openbare Bibliotheek Oost-Achterhoek, de gemeente Berkelland, De Sociale Dienst Oost-Achterhoek en het Voormekaar Berkelland.

Elke donderdag - schoolvakanties uitgezonderd- is er een TAALcafé. In de ochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur en ’s avonds van 19:00 uur tot 20:30 uur in de Openbare Bibliotheek Oost-Achterhoek aan de Hoflaan 5 in Borculo. Voor zowel de morgen als de avond zijn we dringend op zoek naar vrijwillige taalmaatjes.

Wat doet een taalmaatje?

Als taalmaatje begeleid en ondersteun je een deelnemer 1 of 2 keer per week op donderdag, telkens gedurende 1,5 uur. Je werkt wekelijks in een team van taalmaatjes, echter altijd individueel met dezelfde deelnemer. Voor ondersteuning, coaching en vragen van zowel de deelnemer(s) als de taalmaatjes is er een ervaren taalmaatje uit het onderwijs aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid om -geheel kosteloos- een training te volgen bij het Taalhuis Oost-Achterhoek.

Taalmaatje worden?

Heeft u graag contact met mensen, interesse in andere culturen en wilt u niet Nederlandstaligen een helpende hand bieden? Dan is de rol van taalmaatje wellicht iets voor u.

Bij interesse en/of vragen neemt u contact op met Bennie Stegeman, coördinator van het Taalcafé Borculo. Bennie Stegeman is telefonisch te bereiken op 06 51 03 93 05 of op het e-mailadres: bennie.stegeman@kpnmail.nl.