Vrijwilliger in het zonnetje

Wethouder Marijke van Haaren verraste vorige week Bennie Rhebergen met een mooie bos bloemen en een heerlijke taart. “U bent onze eerste vrijwilliger die wij op deze manier willen bedanken voor het belangrijke werk dat u doet.

Bennie Rhebergen krijgt bloemen van wethouder Van Haaren

Mensen zoals Bennie Rhebergen hebben we namelijk nodig in de gemeente. Dankzij hen wordt de wereld een stukje mooier en socialer”, aldus de wethouder. “En daarom vinden wij, maar ook de vele bewoners van de Meergaarden het meer dan terecht dat u eens in het zonnetje wordt gezet!”

Wekelijks met de duofiets op pad

Bennie Rhebergen kent u misschien als assistent-beheerder van het Cultureel Centrum. Na zijn pensioen heeft hij zich opgegeven als vrijwilliger bij De Meergaarden in Eibergen.

“Ik ben nu zo’n zes jaar vrijwilliger bij het woonzorgcentrum. Ik heb ervaren bij mijn eigen moeder dat het fietsen door onze fraaie natuur voor bewoners een welkome afwisseling is. Voordat je als vrijwilliger op de duofiets stapt, volg je een korte cursus verkeerskunde. Die investering om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen, is het voor mij allemaal meer dan waard geweest.”
Nu gaat hij al zes jaar bijna iedere woensdag op de duofiets op pad om samen met bewoners rond te fietsen in de groene en rustige omgeving van Eibergen.

En veel bewoners van de Meergaarden maken daar maar al te graag gebruik van. Bennie Rhebergen: “Ik heb mijzelf opgegeven als vrijwilliger en ik er geniet zelf enorm van!”

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op die manier willen wij laten zien dat wij vrijwilligerswerk waarderen. Kent u ook iemand die vrijwilligerswerk doet? En die het verdient om eens verrast te worden? Geef hem of haar op (namens uzelf of namens een vereniging) en wie weet: bellen we binnenkort aan! U kunt een vrijwilliger bij Voormekaar Berkelland opgeven via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net  

Wilt u zelf ervaren hoeveel voldoening het geeft om vrijwilligerswerk te doen? Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net.