Militaire vluchten

Van 5 tot en met 23 februari 2018 (op weekdagen) trainen de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht samen met militairen van de Koninklijke Landmacht tijdens de oefening HWIC/TAC NL in het oosten van Nederland. Ze vliegen op zeer lage hoogte.

Het is een oefening in de praktijk

Om veilig te kunnen opereren in een missiegebied trainen helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht het hele jaar door. Een groot deel van de training vindt plaats in simulatoren, echter zal een deel altijd in praktijk beoefend moeten worden. Doel van oefeningen is om vliegers van helikopters gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland.

Vliegers worden voorbereid op inzet in binnen- en buitenland

Voor deze oefening wordt er samen met militairen van de Landmacht vanaf vliegbasis Deelen gevlogen onder de naam HWIC (Helicopter Weapon Instructor Course)/TAC NL op weekdagen in de periode van 5 tot en met 23 februari. Helikopters kunnen op zeer lage hoogte vliegen. Doel van de oefening is om vliegers van Apache, Cougar en Chinook helikopters 'onder hoge dreiging' gedegen en professioneel voor te bereiden op missies en inzet in binnen- en buitenland. Om dit mogelijk te maken is de Luchtmobiele Brigade aanwezig om het grondoptreden te verzorgen. Ook worden vliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeurs.

Eventuele klachten kunt u doorgeven via internet of telefoon

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 - 0226033 bereikbaar.

Als omwonenden kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de oefeningen en activiteiten van de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht in uw regio? Stuur dan een e-mail met daarin uw naam, e-mailadres en woonplaats, zodat u wordt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Dit kan naar DHC.SVC@mindef.nl

Wilt u meer informatie?

Meer informatie over vliegbewegingen kunt u lezen op de website van defensie.

Twitter: @Kon Luchtmacht

FaceBook: @Luchtmacht