Mogelijkheden starterslening

Of je nu jong bent en nog thuis woont, pas sinds kort of al tijden huurt: de huizenmarkt biedt kansen. De gemeente Berkelland ondersteunt starters door het verstrekken van een Starterslening voor de aankoop van een bestaande woning of voor een nieuw te bouwen woning in een kleine kern. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek.

Man en vrouw zittend tussen de verhuisdozen met sleutel woning

Ben je starter op de particuliere huizenmarkt en ben je op zoek naar een koopwoning? Dan is het handig dat je weet hoeveel hypotheek je kunt opnemen. Een bank of hypotheekverstrekker kan je adviseren wat de mogelijkheden zijn. Als je voor het eerst een huis koopt, dan kun je soms een extra lening krijgen, bovenop je hypotheek.

Wat zijn de voorwaarden voor een Starterslening?

• Je mag niet eerder eigenaar van een woning zijn geweest.
  • Je moet jonger zijn dan 41 jaar op het moment van het indienen van de aanvraag bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).
  • Je woont en verblijft in Nederland.
  • Je moet de woning waarvoor een Starterslening wordt verstrekt zelf gaan bewonen.
  • Je bent op het moment van de aanvraag een huurder, medehuurder of je woont bij iemand in.

Starterslening ook voor een nieuw te bouwen woning in een kleine kern!

De Starterslening kan je gebruiken voor de aankoop van een bestaande woning. Een bestaande woning is een woning die volgens de gemeentelijke bevolkingsadministratie eerder bewoond is geweest. Maar ook voor een nieuw te bouwen woning in een kleine kern kun je een Starterslening gebruiken. De voorwaarden zijn hetzelfde. Het gaat dan om een woning in Beltrum, Gelselaar, Geesteren, Haarlo, Noordijk, Rietmolen of Rekken.

Kosten mogen maximaal 200.000 euro zijn voor de Starterslening

De totale kosten (aankoopprijs plus bijkomende kosten, waaronder kosten voor kwaliteitsverbetering) mogen maximaal 200.000 euro zijn. De maximale Starterslening die je kunt krijgen is 20% van de totale kosten met een maximum van 25.000 euro.

Wil je meer weten of een Starterslening aanvragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Uitgebreide informatie over de Starterslening is te vinden op onze website: https://www.gemeenteberkelland.nl/Inwoners/Leningen/Starterslening. Ook kun je via een digitaal formulier een Starterslening aanvragen. Lukt het niet om een aanvraag digitaal in te dienen dan kun je contact opnemen via 0545-250 250.

Ik wil een huurwoning!

Soms ben je niet in de gelegenheid om een huis te kopen. Dan kun je kiezen om een woning van wooncorporatie ProWonen te huren. Daarvoor moet je je inschrijven bij Thuis in de Achterhoek. Dat kan snel en gemakkelijk via de website www.thuisindeachterhoek.nl. Stel een zoekprofiel en een Tipbericht in en je krijgt per e-mail alle woningen die voldoen aan jouw wensen. Schrijf je nu in want de gemiddelde wachttijd voor actief woningzoekende is iets meer dan een jaar.

Logo thuis in de achterhoek