Nieuwe marktmanager

Nieuwe marktmanager voor Borculo, Eibergen en Ruurlo. Met de marktmanager meer markt!

Cindy met een marktkoopman
Cindy met marktkoopman Jan van Boter, Kaas en Kampeerboerderij 'n Ibink op de markt in Ruurlo

Om de wekelijkse markten te verlevendigen en aantrekkelijker te maken heeft de gemeente vorig jaar besloten een marktmanager aan te stellen. In Neede is Annet ten Hoopen al jaren actief als marktmanager en dat werpt zijn vruchten af. Cindy van de Sanden is de nieuwe marktmanager voor Borculo, Eibergen en Ruurlo. Een korte kennismaking met Cindy en de plannen rondom de weekmarkten.

Wat sprak je aan in deze vacature?

Cindy: “Wat een leuke uitdaging dacht ik bij het lezen van de vacature. Met mijn achtergrond als vormgever en eventmanager zag ik veel mogelijkheden om weer meer leven en activiteit op de markt terug te brengen. Ik ben geboren en getogen in Lochem. Na een aantal jaren in Utrecht gestudeerd en gewerkt te hebben ben ik met mijn gezin sinds een aantal jaren weer terug in mijn geboortedorp. Hier heb ik mijn bedrijf CIN-IN Events en Vormgeving opgezet en voor 9 uur in de week ga ik mij inzetten om samen met de ondernemers op de weekmarkten van Eibergen, Ruurlo en Borculo allerlei leuke activiteiten te organiseren voor de klanten met als doel de bruisende markten te behouden”.

Wat kun je betekenen voor de weekmarkten en de standhouders?

“De geschiedenis van de weekmarkten gaat terug naar een ver verleden. Vroeger diende de weekmarkten niet alleen als plek om te handelen maar zeker ook als een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. Een bruisende plek vol activiteit, gezelligheid, dagverse producten en diverse andere producten voor dagelijks gebruik.

Bijzonder is dat op de dag van vandaag de weekmarkt nog steeds niet uit het straatbeeld verdwenen is. Dat is voor een groot deel te danken aan het vakmanschap van de families die al tientallen jaren toegewijd zijn aan de weekmarkten. Dit vakmanschap gaat generaties terug en ook de klanten zijn met ze meegegroeid.”

Welke toekomst zie jij voor de weekmarkten?

“Het is geen verrassing dat de markten het in de loop van de jaren zwaarder hebben gekregen door de vele ontwikkelingen door de tijd heen. Maar dat neemt niet weg dat de markt nog steeds een grote maatschappelijke rol speelt in de dorpen. Het is een vertrouwde plek voor vele bezoekers die zelf als kind nog een stukje vlees, kaas of een appeltje van deze ondernemers hebben ontvangen.”

Zullen we meer van de weekmarkten gaan horen?

Cindy: “Jazeker, u zult online en in de brievenbus meer van de markten gaan horen. Bijvoorbeeld door onze marktrecepten waarin de dagverse producten en de aanbiedingen van de ondernemers verwerkt worden. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder diverse proeverijen, muziek, de maand van de nostalgie en er zal regelmatig een kopje koffie met iets lekkers voor u klaar staan. Alle reden om eens langs te komen voor wat gezelligheid en uw wekelijkse boodschappen. U bent meer dan welkom.”

Zijn de markten ook te vinden op facebook?

Als u meer wilt weten over de markten van Ruurlo, Borculo of Eibergen dan kunt u altijd contact met mij opnemen via het telefoonnummer 06-18201119 of stuur een mailtje naar c.vandesanden@gemeenteberkelland.nl. Maar ook op facebook zijn we te vinden op Weekmarkt Eibergen, Weekmarkt Ruurlo, Markt Borculo, Markt Neede. Als u meer zou willen weten over de weekmarkt van Neede dan kunt u contact opnemen met Annet ten Hoopen telefoonnummer 06-20120394 of mailen naar annetmarkt@planet.nl.

Facebook Ruurlo Facebook Eibergen Facebook Neede Facebook Borculo
Wij hopen u in 2018 te mogen begroeten op één van de weekmarkten, zodat we de markten nog vele jaren levendig kunnen houden.