Stoken? Een melding is voldoende

U heeft geen vergunning nodig als u wilt stoken. Een melding is voldoende. Melden kan tot uiterlijk 24 uur van te voren. Dat kan via onze website. Als u geen computer heeft kunt u natuurlijk ook bellen, tel. 0545 – 250 250.

Er mag alleen snoeihout verbrand worden. Dit snoeihout is afkomstig van onderhoud aan singels, houtwallen en dergelijke. Het verbranden van hooi of stro, tuinafval, coniferen of huishoudelijk- en bedrijfsafval is dus niet toegestaan.

De periode waarbinnen u mag stoken is wel beperkt

U kunt alleen snoeihout verbranden van 1 oktober tot 15 maart. Veel vogelsoorten broeden ongeveer tussen 15 maart en 15 juli. Daarom is stoken na 15 maart niet meer mogelijk.

Wij hebben een aantal algemene regels opgesteld voor het stoken

Als u aan deze regels voldoet is het mogelijk om te stoken zonder schriftelijke ontheffing. Dan is alleen nog een melding nodig.

Ook een paasvuur kunt u melden

Rond de opbouw van paasvuren is vaak zoveel activiteit dat vogels daar niet zo snel gaan broeden. Daarom geldt de datum van 15 maart hier niet. Ook paasvuren kunt u via onze website melden. Dat kan tot minimaal 2 weken van te voren. Onze handhavers voeren namelijk vooraf controles uit en daarvoor moet voldoende tijd zijn.

Een vuurtje, gewoon voor de gezelligheid, is toegestaan

U gebruikt hier natuurlijk schoon brandhout voor. En u stookt wel in een vuurkorf of terrashaard. Bij een vuurkorf of terrashaard gaat het duidelijk om een sfeervuur. Midden op de dag kan hier bijna geen sprake van zijn. Ook het stoken in een oud olievat of iets dergelijks mag niet. Doet u dit wel dan riskeert u al gauw een boete van € 150,--.
Stoken buiten de vastgestelde maanden is niet meer mogelijk. Het snoeihout moet u dan op een andere manier afvoeren of verwerken.

Melden

U kunt op deze pagina een melding doen voor het stoken.