Woning levensloopbestendig maken?

Wilt u als oudere uw eigen woning levensloopbestendig maken? Maak gebruik van de Blijverslening!

Foto van oudere

Steeds meer ouderen willen in hun eigen huis blijven wonen. Maar in de loop der jaren kan het kan zijn dat er fysieke beperkingen optreden en u uw woning moet  aanpassen of verbouwen. In de praktijk kan het best lastig zijn om daarvoor geld te lenen. Wellicht kan de zogenoemde Blijverslening uitkomst bieden. Want ouderen die hun eigen woning levensloopbestendig willen maken kunnen gebruik maken van deze lening. De gemeente kan tegen zeer beperkte kosten ervoor zorgen dat u als oudere zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

De Blijverslening kunt u bij de gemeente aanvragen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) beoordeelt, verstrekt en beheert de Blijverslening.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen?

• U bent eigenaar en bewoner van de woning.
  • U woont in de gemeente Berkelland.
  • U moet op het moment van aanvraag minimaal twee jaar in de woning wonen.
  • De woning is een bestaande woning met een woonbestemming voor permanente bewoning.
  • Een van beide aanvragers is jonger dan 76 jaar bij consumptieve leningen van minimaal € 2.500,= en maximaal € 10.000,=.
  • De woning heeft een hypothecaire restschuld (inclusief Blijverslening) van maximaal 80% van de WOZ-waarde.
  • De woning wordt bij een hypothecaire lening blijvend levensloopbestendig.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten verstrekt en beheert de toegekende blijverslening. Als u voldoet aan de voorwaarden van de verordening krijgt u van ons aanvraagformulieren voor de SVn. Daarmee kunt u de definitieve lening aanvragen. U krijgt alleen een lening als u positief uit de krediettoets komt van het Stimuleringsfonds (SVn).

Hoe kunt u een Blijverslening aanvragen?

Het aanvragen van de lening doet u met het digitale formulier 'Blijverslening'. U kunt hierbij gebruik maken van DigiD. Dit heeft als groot voordeel dat u een deel van de vragen niet hoeft in te vullen. U kunt uw aanvraag ook digitaal 'volgen' via ‘mijn gemeente’. Wilt u geen DigiD gebruiken? Dat kan ook. U zult dan meer gegevens moeten invullen en u kunt uw aanvraag niet digitaal volgen.

Wilt u meer informatie of hulp?

Lukt het u niet om een aanvraag digitaal in te dienen? Wij helpen u graag. Neem gerust contact op met ons door te bellen naar: 0545- 250 250. Meer informatie over de Blijverslening of bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).