Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Asbesttrein Mallem/'t Loo

Heeft u een gebouw met een asbestdak en denkt u er over na om deze te saneren? En woont u in het buitengebied in Mallem of ’t Loo? Dan komt binnenkort de asbesttrein bij u in de buurt! Een groep van ruim 200 bewoners in dit gebied heeft hierover een brief ontvangen.

man in asbestpak op het dak

Informatieavond op 10 juli

Wilt u meer informatie over saneren van asbest en de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie in Mallem of ‘t Loo? Kom dan naar de informatieavond. Deze vindt plaats op 10 juli 2018 in vakantieboerderij Slotman, aan de Slotmansweg 1 in Eibergen.De koffie staat klaar vanaf 19.15 uur en we starten om 19.30 uur.

Waarom asbest verwijderen?

Met ingang van 2024 zijn asbestdaken in Nederland bij wet verboden. Dat betekent dat particulieren, bedrijven en (overheids)instellingen na 2024 geen asbestdaken meer mogen bezitten. Dit verbod moet mens en milieu beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Hoe ouder een asbestdak is, hoe meer het slijt en verweerd raakt. Het vrijkomen van asbestvezels, met het blote oog niet zichtbaar, is schadelijk voor mens en milieu. Daarom heeft de overheid het verbod aangekondigd.

Kijk voor meer informatie op www.asbesttrein.nl

Aanmelden

Meld u aan voor deze avond op onze site of via een mail naar m.mellink@gemeenteberkelland.nl.

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en  werkwijze van de asbesttrein.