Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Verrassingsbezoek school Noord

Donderdag 28 juni stapte wethouder Marijke van Haaren samen met Aline Mulder, haar ouders en broer, basisschool Noord in Borculo binnen. Dit was wel een heel bijzonder verrassingsmoment, zo vlak voor de zomervakantie op school.

Alle betrokkenen voor de ingang van de school

Want er werd niet één persoon maar wel vier personen in het zonnetje gezet. Twee jaar geleden werd Aline Mulder (11 jaar) van het schoolplein ‘geplukt’. Het bleek dat Aline diabetes type had. “Opeens heb je dan een chronisch ziek kind”, aldus Irma Mulder, de moeder van Aline. Dankzij hulp van juf Irma, juf Judith, juf Monique en meester Sten was het de afgelopen twee jaar voor Aline mogelijk om gewoon mee te doen met de andere klasgenoten.

Meedoen in de klas

“Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat noemen wij met een mooi woord de inclusieve samenleving”, vertelt wethouder Marijke van Haaren. Ze vervolgt: “Aline heeft diabetes, maar de leerkrachten hebben er toch voor gezorgd dat ze mee kan doen in de klas. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen meehelpt en denkt, maar dat hebben jullie als school wel gedaan en dat zegt iets over het sociale karakter van deze school, heel erg bedankt!”

Aline heeft een geweldige schooltijd gehad

Ook nadat er bij haar diabetes werd geconstateerd. Irma Mulder: “We zijn veelvuldig op school geweest om de hypo’s en hypers te bespreken en daarop te anticiperen. De docenten en begeleiders hebben goed met ons meegedacht als er veranderingen in het dagelijkse rooster kwamen. Bijvoorbeeld als de gymnastiek niet doorging of een traktatie kwam van een klasgenootje. Bij diabetes moeten er veel aanpassingen worden gedaan in het leven.”

Een goed gevoel

Juf Irma, juf Judith, juf Monique en meester Sten zijn zichtbaar ontroerd. “Wow wat een bijzondere verrassing. Voor ons is dit vanzelfsprekend, maar als iemand de moeite ervoor doet om ons zo te bedanken geeft wel een heel goed gevoel.” Het verrassingsbezoek werd afgesloten met een roos en taart voor allie leraren en een lekkere snack voor de kinderen.