Villa Smits Eibergen

Burgemeester en wethouders zijn van plan om Villa Smits in Eibergen te verkopen aan Nywerv B.V. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, die daarover zijn wensen en bedenkingen kan uitspreken. Dit is het resultaat van de openbare biedingsprocedure, die vorig jaar is gestart.

Villa Smits van de voorkant

Nywerv B.V. is van plan om in Villa Smits een centrum te realiseren voor bewustzijnsontwikkeling, spiritualiteit en persoonlijke groei. Villa Smits zal een body & mind-centrum worden voor onder meer mindfulness, meditatie, yoga, Tai Chi-Qigong en andere (groeps)lessen. Tevens komt er een kleine bibliotheek gericht op de genoemde activiteiten.  Een aantal lessen kunnen in de zomermaanden in het aangrenzende park De Maat worden gegeven. Aan de achterzijde van Villa Smits zal een serre worden aangebouwd.

Koopprijs

De koopprijs voor het complex Villa Smits is 175.000 euro met daarbij de verplichting om de plannen ook daadwerkelijk te realiseren. Nywerv B.V. is de enige partij die een bieding heeft gedaan.

Positieve impuls

Het plan voor Villa Smits draagt bij aan het behoud van het rijksmonument, nu en in de toekomst. Door interactie met het park en de omgeving zorgen de activiteiten nog meer voor een impuls voor Eibergen en de ontwikkeling van toerisme en recreatie.
Nywerv B.V. wil na de vakantieperiode een informatiebijeenkomst houden over het nieuwe gebruik van Villa Smits.