Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Woninginbraak voorkomen

Heel veel mensen gaan in deze periode op vakantie. De inbreker neemt in deze tijd vaak geen vakantie. U kunt zelf maatregelen treffen zodat u niet het slachtoffer wordt van een woninginbraak.

Man probeert woning binnen te komen door slot voordeur te forceren

Maatregelen

  • Stel een automatische lichtschakelaar in. Hierdoor lijkt het alsof er iemand aanwezig is.
  • Sluit ramen en deuren goed af (ook als u maar even weg bent). Draai de deur altijd op slot.
  • Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin.
  • Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
  • Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
  • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos).

Registreer uw eigendommen 

Uw gestolen laptop met persoonlijke foto’s, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken die na een inbraak zijn weggenomen, wilt u natuurlijk het liefst terug. Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan niet achterhalen van wie deze is. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Registreer daarom de kenmerken van uw waardevolle bezittingen en bewaar deze goed.

Sociaal media kijkt mee

Wees u ervan bewust dat er op sociale media over uw schouder wordt meegekeken. Plaats geen foto's of informatie op Facebook, Twitter, Instagram en dergelijke die betrekking hebben op uw (aanstaande) vakantie. 
Breng uw buren op de hoogte en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Meer tips? Kijkt u op www.politie.nl/themas/woninginbraak

Toch ingebroken? Doe aangifte

Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch  ingebroken in uw woning, bel dan 0900-8844 om aangifte te doen. De politie maakt een afspraak met u en kijkt of er sporen zijn achtergebleven die tot een dader kunnen leiden. Ruim daarom niets op en wacht tot u de politie gesproken heeft. Blokkeer gestolen bankpassen en de simkaarten van gestolen telefoons.

Bedenk: de politie kan pas tot opsporing van een dader overgaan als uw aangifte binnen is. En uw verzekering heeft een aangifte nodig om de schade te vergoeden.