Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Zwarte Cross 12 t/m 16 juli

Komend weekend, van donderdag 12 tot en met maandag 16 juli 2018 (laatste campingdag), wordt op de Besselinkschans in Lichtenvoorde het Zwarte Cross Festival gehouden. Het evenement trekt in die 4 dagen zo’n 220.000 bezoekers. Dat heeft gevolgen voor het verkeer op de doorgaande wegen, zoals de N18 (Twenteroute) en de N313 (Hamalandweg).

Verkeersmaatregelen

Er zijn diverse maatregelen van kracht om het verkeer in goede banen te leiden. De bezoekers van de Zwarte Cross volgen vanaf de A18 een eigen route naar de parkeerplaatsen rond het evenementterrein. Datzelfde geldt voor de ongeveer 25.000 bezoekers die op de speciale camping van de Zwarte Cross verblijven.

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer heeft maatregelen genomen om de bezoekersstromen te verwerken. Zo wordt de N313 (Hamalandweg) van donderdagmiddag afgesloten voor alle verkeer en alleen maar gebruikt voor bussen en taxi’s.

Meer informatie?

Op de website van de gemeente Oost Gelre vindt u meer informatie over verkeersmaatregelen, openbaar vervoer en andere bijzonderheden rond de Zwarte Cross: https://www.oostgelre.nl/actueel/news/zwarte-cross-festival-12-tm-16-juli