Reizen met het openbaar vervoer

Welke mogelijkheden zijn er als reizen met het openbaar vervoer moeilijker gaat?

plaatje van een bus

Inwoners van Berkelland die niet meer zelfstandig kunnen reizen met het eigen en/of het openbaar vervoer, kunnen een beroep doen op verschillende vervoersmogelijkheden. We hebben voor u op een rijtje gezet wat die mogelijkheden zijn.

Buurtbus lijn 198 (buurtbusplusneede.nl)

Gaat door de volgende plaatsen:

• Neede, Rietmolen , Noordijk, Borculo, Haarlo,  Beltrum en Groenlo

Buurtbus lijn 199 (buurtbus-eibergen-rekken-haaksbergen.nl)

Gaat door de volgende plaatsen:

• Eibergen, Rekken, Haaksbergen

De chauffeur van de buurtbus stopt in het buitengebied daar waar u, op de route de bus aanhoudt. U kunt ook bij de halte opstappen. De buurtbussen rijden volgens een vaste dienstregeling van maandag t/m vrijdag van ongeveer 07.00 uur tot 19.00 uur. Buiten deze tijden om kan men de belbus voor deze routes bestellen via nr. 0900-1961

De Naoberbus (naoberbus.nl)

De Naoberbus biedt (rolstoel) toegankelijk vervoer voor inwoners van Berkelland, van deur tot deur, binnen de gemeente Berkelland.
Deze vervoersdienst wordt helemaal door vrijwilligers georganiseerd. De bus rijdt van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. De telefonische bereikbaarheid is van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Het tel nr. is 06-13839915
Ritten dienen 24 uur van tevoren gereserveerd te worden.

De Vlearmoesbus (buurtbusplusneede.nl)

De Vlearmoesbus biedt (rolstoel) toegankelijk vervoer in Neede, Noordijk, Rietmolen en omgeving. Elke 2e donderdag van de maand rijdt de bus, tussen 10.00 uur en 11.00 uur, naar het gemeentehuis in Borculo.
De Vlearmoesbus rijdt van maandag t/m vrijdag van 9.15 uur tot 21.00 uur, op zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 8.45 uur tot 17.00 uur (in juni, juli en augustus tot 13.00 uur).
Informatie opvragen en/of reserveren kan via tel.nr. 06- 57326873.
Ritten dienen 24 uur van tevoren gereserveerd te worden.

De Vervoersdienst Berkelland (betulawelzijn.nl)

De  Vervoersdienst Berkelland levert vervoer voor inwoners die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van (openbaar)vervoer en die geen vervoer in eigen kring kunnen regelen. De chauffeurs zijn vrijwilligers die met hun eigen auto rijden.
De begeleider mag gratis mee.
Bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en op dinsdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.
Informatie opvragen en/of reserveren kan via tel.nr. 0545 – 469987.
Ritten dienen 48 uur van tevoren gereserveerd te worden.

ZOOV

Alle inwoners van de gemeente Berkelland kunnen tegen het voltarief gebruik maken van de vervoersvoorziening ZOOV.

Inwoners met een WMO indicatie kunnen reizen tegen een gereduceerd tarief. Hoeveel uw reis kost is afhankelijk van hoever u reist en wanneer (dal of spits) u reist. De eerste 20 kilometer geldt het lage tarief, daarboven geldt het voltarief. De inwoner kan vanaf het huisadres twee bestemmingen tussen de 20 en 40 kilometer aangeven. Hierbij reist de inwoner ook tegen het lage tarief. ZOOV rijdt van 6.00 uur tot 01.00 uur.
Medereiziger kan mee tegen voltarief.
Informatie opvragen en/of reserveren kan via tel.nr. 0900-9874

De tarieven van voornoemde vervoersdiensten zijn in te zien op de betreffende websites.

Valys

Valys is vervoer buiten de regio (verder van 5 OV zones vanaf het woonadres) voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Valys brengt u waar u met lokale vervoerssystemen niet kunt komen.  Er bestaan een aantal voorwaarden om voor Valys in aanmerking te komen.
Als u voor Valys in aanmerking komt, kunt u op jaarbasis 600 kilometer reizen tegen gereduceerd tarief. Hierbij mag 1 begeleider gratis mee. Maximaal 2 reisgenoten mogen tegen hetzelfde gereduceerde tarief mee.
Informatie opvragen en/of reserveren kan via tel.nr. tel. nr. 0900-963