Achtergrond om de custom css te laten werken NIET VERWIJDEREN

Vrijwilliger in het zonnetje

Deze maand bezochten wethouder Marijke van Haaren en Gea Wijnbergen van het Voormekaar team Ruurlo vrijwilligers in hart en nieren: Hilly en Joop Huisman. Op initiatief van René Bartelink (coördinator van de Voedselbank Ruurlo) overvielen zij Hilly en Joop op een zonnige woensdagmiddag.

Deze maand: Hilly en Joop Huisman
Oprichters voedselbank Ruurlo

Foto van de oprichters voedselbank thuis

Op de foto van links naar rechts

  • Achter de bank: Wethouder Marijke van Haaren-Koopman en René Bartelink
  • Op de bank: Gea Wijnbergen, Hilly en Joop Huisman

Eenmaal binnen is het direct duidelijk dat dit het gezellige huis is van een bescheiden stel dat zeer actief in en voor de samenleving leeft. De muren zijn versierd met door Joop geschilderde familieportretten en de banken bekleed met Hilly’s handgemaakte quilts. Hilly en Joop wonen nu 17 jaar in Ruurlo en hebben in die tijd ongelooflijk veel ondernomen. Met hun bijna tachtig jaren zijn Hilly en Joop nog steeds bewonderenswaardig actief. Niet alleen met hun vele eigen hobby’s en getalenteerde handwerk, maar ook voor de medemens. Ze hielpen de kerk, Hilly werkte jarenlang voor de Wereldwinkel, Joop was voorzitter van de Kunstkring Ruurlo en samen richtten zij de Voedselbank in Ruurlo op.

Vrijwilliger worden doe je omdat je van mensen houdt!

Toen Hilly en Joop in Ruurlo kwamen wonen, kwamen ze in aanraking met mensen die het niet breed hadden. Joop vertelt: “Veel mensen zien dit niet, of willen dit misschien niet zien, maar er is gewoon een categorie mensen die echt hulp nodig hebben. Zij redden het niet zonder vrijwilligers. Ik wilde daarom iets doen voor deze gezinnen. Ik wilde iets betekenen voor mensen die het echt nodig hebben. Toen heb ik informatie gewonnen bij omringende gemeenten en zo is het begonnen.”
Joop wijst naar het atelier in hun achtertuin: “Daar hebben we de Voedselbank opgestart, in ons eigen atelier.” Hij benadrukt dat hij het vanzelfsprekend vindt dat je iets doet voor elkaar, dat je een ander helpt. Als je van mensen houdt, dan doe je dat gewoon. Als we vragen welke vrijwilliger Hilly en Joop zelf in het zonnetje willen zetten volgt er een stilte. ‘We kennen zoveel vrijwilligers die het verdienen, daar moeten we even over nadenken!’

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?

Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op die manier willen wij laten zien dat wij vrijwilligerswerk waarderen. Kent u ook iemand die vrijwilligerswerk doet? En die het verdient om eens verrast te worden? Geef hem of haar op en wie weet: bellen we binnenkort aan! U kunt een vrijwilliger bij Voormekaar Berkelland opgeven via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net 

Wilt u zelf ervaren hoeveel voldoening het geeft om vrijwilligerswerk te doen?

Er zijn allerlei leuke vacatures te vinden op www.voormekaar.net.