Vrijwilligers nodig voor zomeractiviteiten

Over een aantal weken is het zomervakantie! Voor veel gezinnen betekent dit erop uit, binnen Nederland of verder weg. Helaas is dat niet weggelegd voor alle kinderen en jongeren in Berkelland. Daarom willen we wat doen voor deze groep jonge inwoners. Samen met inwoners en ondernemers. Helpt u een handje mee?

Getekende lachende zon

Organiseren leuke middagen

In samenwerking met een aantal inwoners, verschillende organisaties, Voormekaar en Jongerenwerk is het idee ontstaan om in de zomervakantie in elke (grote) kern leuke middagen te organiseren voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Dit kan van alles zijn: van een mini volleybaltoernooi tot een knutselmiddag. Ook voor jongeren staan er verschillende activiteiten op het programma.

Met elkaar zijn we heel trots dat het is gelukt om een leuk en gevarieerd programma samen te stellen. Op dit moment zetten we hiervoor de laatste puntjes op de i. Uiteraard hoort en leest u binnenkort meer over dit zomerprogramma!

Interesse of aanmelden als vrijwilliger?

Voor de ondersteuning bij deze activiteiten zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die een of meerdere middagen willen helpen. Interesse of meer weten? Stuur dan een e-mail naar Nicole van Vonno, jongerenwerker van de gemeente Berkelland: N.vanvonno@gemeenteberkelland.nl of telefoonnummer 06 4176 9769. Voor dit vrijwilligerswerk moet u een VOG aanvragen bij de gemeente. Uiteraard krijgt u deze kosten  vergoed.

Zomerprogramma voor kinderen en jongeren

• in elke (grote) kern proberen wij wekelijks een activiteit te organiseren voor kinderen
  • organisaties die tot nu toe meedoen, zijn onder andere SportFederatie Berkelland, Beweegwijs, de Bibliotheek, Muziek- en Kunstwijs en Speeltuinvereniging Noord
  • Ook zijn er per kern verschillende inwoners die zich al hebben aangemeld om mee te denken en mee te helpen om dit speciale zomerprogramma tot een succes te maken
  • meer informatie over de activiteiten, data en tijdstippen volgen binnenkort!