Needseweg in Borculo gaat op de schop

Vanaf 12 maart beginnen de werkzaamheden aan een deel van de Needseweg in Borculo. Eerst wordt een nieuw riool in de Needseweg aangelegd en daarna wordt het wegvak tussen de aansluiting met de parkeerplaats van Friesland Campina en de Eikenlaan voorzien van een geheel nieuwe inrichting. Het werk is naar verwachting 1 juni klaar.

Needseweg Needseweg

Nieuw riool

Er komt een nieuw riool onder de bestaande Needseweg. Ook komt er een nieuwe pompput en overstortput. Bestaande rioolbuizen worden waar nodig verwijderd.

Weginrichting 30 km/u zone

De weg wordt ingericht als een 30 km/u zone. De vrij liggende fietspaden verdwijnen. Fietsers komen in de nieuwe situatie op de rijbaan en voor voetgangers wordt een voetpad aan de kant van de wijk vanaf de Eikenlaan tot aan de verlegde Needseweg aangelegd. De berm die vrijkomt door het verwijderen van het fietspad aan de kant van de parkeerplaats van Friesland Campina en Oldenhave wordt ingericht als groenstrook.

Omleiding tijdens het werk voor alle verkeer

Tijdens het werk wordt alle verkeer omgeleid. De parkeerplaats van Friesland Campina wordt tijdens het werk ontsloten via het terrein van Oldenhave op de verlengde Eikenlaan.

Kaart van werkgebied
Deze omleiding geldt van 12 maart tot 10 april en van 23 april tot 15 mei

Fasering

Het werk wordt opgedeeld in meerdere fasen. Omleidingsroutes van en naar de wijk via de Eikenlaan of Beukenlaan worden met borden duidelijk aangegeven.
We verwachten dat het werk uiterlijk 1 juni 2018 af is.