Veilig ouder worden

Veilig ouder worden: dat wil toch iedereen? Maar wist u dat één op de twintig ouderen slachtoffer wordt van financieel misbruik? Bijvoorbeeld in de vorm van diefstal, ongewenste bemoeienis met geldzaken of nalatenschapsfraude? Hoe herkent u het probleem en wat kunt u doen om het te voorkomen.

twee ouderen in een hangmat

Weet u waar u terecht kunt als u vragen heeft over het regelen van zorg? Wilt u wel eens een rustig gesprek hebben over uw thuissituatie?

Bijeenkomst op 26 maart

Kom dan naar de bijeenkomst ‘Veilig ouder worden’ op 26 maart in Neede. In een co-creatie met de Rabobank als maatschappelijk betrokken initiatiefnemer wordt deze bijeenkomst gehouden. Meerdere partijen die ouderen adviseren, zijn hierbij betrokken. De Rabobank, politie, notaris Kraayenhof, Voormekaar Berkelland - Team Neede en een wijkverpleegkundige zullen u vertellen over het voorkomen van financiële risico’s en hoe u zo lang mogelijk veilig zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen of een nadere afspraak te maken.

Reacties op bijeenkomst Veilig ouder worden

In januari organiseerden wij een soortgelijke bijeenkomst in Ruurlo. Enkele reacties van inwoners die hierbij aanwezig waren:

  • “Nuttige bijeenkomst, toch weer veel nieuwe dingen gehoord”
  • “Mooi dat verschillende partijen elkaar aanvullen over dit onderwerp”

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 26 maart 2018 in Grand Café de Hofmaat. U kunt op 2 momenten aanschuiven: in de ochtend van 9.30-11.30 uur of in de middag 14.30-16.30 uur. Bent u geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar communicatie.noa@rabobank.nl. Vermeld in het onderwerp ‘bijeenkomst Neede’ en in de mail uw naam, adres en aantal personen. Of loop even binnen tijdens de inloop van Voormekaar Neede om u aan te melden. De inloop is elke dinsdag van 10.00-12.00 uur in Grand Café de Hofmaat.