Voormekaar Berkelland

Zelfstandig uw leven leiden en eventuele problemen oplossen, actief meedoen aan de samenleving, samen met familie, vrienden en buren in uw eigen wijk, buurt of dorp: zaken die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Als dat even niet gaat, bieden de mensen van Voormekaar Berkelland informatie, advies en ondersteuning. Dit doen wij voor alle inwoners van Berkelland van alle leeftijden, namens de gemeente Berkelland.

Logo Voormekaar

Waarvoor kunt u bij Voormekaar terecht?

De medewerkers van Voormekaar denken graag met u mee als u bijvoorbeeld:

• problemen bij de opvoeding ervaart;
  • wilt praten over de situatie thuis;
  • zich eenzaam voelt;
  • financieel lastig zit;
  • een ondersteuningsvraag heeft, zoals begeleiding, huishoudelijke hulp of een rolstoel;
  • mantelzorger bent;
  • de deur uit wilt en dat zelf niet meer kan.

Maar het Voormekaar team gaat ook graag met u in gesprek als u:

• vrijwilligerswerk wilt doen;
  • ideeën heeft om iets voor anderen te betekenen;
  • initiatieven in uw buurt wilt ondernemen.

Contact met Voormekaar

Elke kern in de gemeente Berkelland heeft een eigen team Voormekaar waarmee u contact op kunt nemen. Samen met u kijken we wat uw vraag is, waar u behoefte aan heeft, wat u zelf kunt en wat u eventueel voor anderen kunt betekenen. Voormekaar denkt met u mee, heeft contact met hulp- en zorgorganisaties en kan deze als het nodig blijkt, voor u inzetten of een voorziening voor u regelen.

Hoe komt u in contact?

Inloopmomenten van Voormekaar

U kunt met uw vraag ook gerust langs komen tijdens de wekelijkse inloopmomenten. Deze inloopmomenten worden georganiseerd door team Voormekaar en de contactpersoon die namens de gemeente uw aanspreekpunt is in de kern. Zij denken graag met u mee.

Wanneer zijn de wekelijkse inloopmomenten?

• Beltrum: donderdag van 9.30-11.00 uur in Kulturhus
  • Borculo: donderdag van 12.30 tot 17.00 uur aan de Beethovenstraat 1 (Componist, let op: niet op 12 april!)
  • Eibergen: dinsdag van 10.00-12.00 uur in de Huve (let op: vanaf 3 april!)
  • Neede: dinsdag van 10.00-12.00 uur in De Hofmaat
  • Ruurlo: dinsdag van 9.00-12.00 uur in de bibliotheek.

Voormekaarteam Eibergen

De medewerkers van Voormekaar Eibergen beantwoorden elke dinsdagochtend in de Huve uw vragen en geven graag informatie of advies.